Niektorí muži sú šťastnejší po boku starších žien. Prečo?

Neustále sa hrať na mladšieho môže byť pre mužov stresujúce.

26.05.2014 17:30
muž a žena, starší pár Foto:
Staršia partnerka? Pred mladými "babami" má v mnohých veciach náskok.
debata

Nie každý muž je posadnutý mladou „kočkou“ po svojom boku. Mnohí si uvedomia, že vzťah, ktorý vyzerá skvelo na prvý pohľad, je veľmi náročný a psychicky vyčerpávajúci. A muži, ktorí žijú po boku staršej partnerky, sú oveľa viac v „pohode“. Čo za tým je?

Ján (45)

Slovo stará nepoužívam, skôr skúsená. A skúsenosti sú niečím pozitívnym, z čoho môžu čerpať obaja partneri. Staršie ženy sú navyše vyrovnanejšie a svoje telo neriešia tak často ako mladšie ročníky. Nemám chuť mladej „babe“ všetko vysvetľovať, chcem mať po boku partnerku, nie iba pozorovateľku. Nie som učiteľ, ale muž, ktorý potrebuje po svojom boku ženu, nie mladé dievča, ktoré sa v živote iba hľadá.

Peter (52)

Mal som aj mladšie partnerky, ale tie stále niečo riešili, s niekým súperili a čosi si dokazovali. Teraz mám partnerku v mojom veku a užívam si pohodu. Kariéru má vyriešenú, deti „vyleteli“ z domu a tak máme čas jeden na druhého. Dá sa s ňou porozprávať a je si istá tým, čo robí. Jej rozhodnutia nie sú chaotické a keď sa niečo v jej živote prihodí, postaví sa tomu čelom, nad maličkosťami iba mávne rukou. Je skúsená a silná, potrebuje ma ako partnera, nie ako podpornú barličku.

Karol (39)

Moji rozvedení kamaráti randia s dvadsiatničkami a ja sa im čudujem. Mňa by to rozhodne nenapĺňalo, aspoň nie dlhodobo. Mám partnerku, o tri roky staršiu a je výnimočná. Vyrastali sme v rovnakej dobe, takže chápeme isté súvislosti celkom ľahko. Vysvetľovať vysokoškoláčke ako sa žilo „za mojich mladých čias“ by mi prišlo smiešne. Nechcem pôsobiť ako zábavný ujo, ani sa hrať na mladšieho, len aby som zapadol do jej partie. Kam by sme si vyrazili? Na vysokoškolskú diskotéku? To by som sa cítil trápne. Môj život so staršou partnerkou mi maximálne vyhovuje a nemenil by som ho.

Juraj (48)

Mal som mladšiu partnerku, ale tri roky sme riešili len jej potreby. Napokon náš vzťah stroskotal kvôli deťom. Hoci som jej od začiatku tvrdil, že deti už nechcem, keďže som mal dve z predchádzajúceho vzťahu, ona to nechcela pochopiť. Stále verila, že ma zlomí. Nasledovali nekonečné hádky, plačlivé scény… Vôbec sme netvorili vyrovnaný pár, obaja sme boli vo svojich životoch niekde inde. A keď počiatočný ošiaľ po roku vyprchal, ostali len nenaplnené túžby. So staršou partnerkou máme tieto veci ujasnené. Obaja máme deti, prežili sme rozvody a vážime si to, že sme sa našli. Neplánujeme rodinu ani svadbu, žijeme prítomnosťou a musím povedať, že veľmi zaujímavou. Pracujeme, cestujeme, stretávame sa s priateľmi. Žiaden stres či hádky, skvelo si rozumieme, dokonca aj bez slov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partnerka #rovnováha #skúsenosť

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....