Jeho bývalá vás privádza do šialenstva?

Verte sebe a partnerovi. Minulosť nechajte iba dožiť, sústreďte sa na prítomnosť.

23.05.2014 13:30
žiarlivosť, kontrola Foto:
A nedáte si s večným žiarlením konečne pokoj?
debata

Každý chlap má nejakú minulosť. A ten váš nie je výnimkou. A s minulosťou súvisí aj expartnerka. Bohužiaľ, nie vždy má muž so svojou ex vzťahy definitívne doriešené a uzatvorené raz a navždy. Ak ten váš práve patrí k tým, ktorí sa s bývalou priateľkou stále nejakým spôsobom „potácajú“. Môže to vo vás vzbudzovať žiarlivosť a pocity neistoty. Ale môžete s nimi skoncovať. Ako na to?

Prvým krokom je uvedomenie si, v akom vzťahu žijete. Ste šťastná? Máte v partnerovi oporu? Prejavuje vám lásku a pozornosť? Ak áno, so žiarlivosťou na jeho ex by ste mali vedieť skoncovať pomerne ľahko. Ak vo vašom vzťahu čosi škrípe, potom sa budete s jeho minulosťou vyrovnávať o čosi ťažšie.

Ďalším krokom je rozhovor. Žiarlivosť či negatívne pocity v sebe neduste. Sadnite si s partnerom a všetko mu povedzte. On možno o tom, čo vás zožiera, ani len netuší. Počkajte si na jeho reakciu. Snaží sa vás upokojiť? To je dobré znamenie.

So svojimi negatívnymi pocitmi však musíte zabojovať aj vy sama. Možno je problém vo vašom sebavedomí, v tom, že sa neustále s ňou porovnávate. Hoci sa vám zdá byť krajšia či šikovnejšia ako vy, to ešte neznamená, že váš drahý kvôli tomu ukončí vzťah a pobeží za ňou. Pracujte na sebe, aby ste sa cítili dobre vo vlastnej koži.

Hlavne o nej nič nezisťujte. Na čo potrebujete vedieť, kde pracuje alebo či niekoho má? Prečo si prezeráte jej profil na sociálnej sieti? Čo čakáte, že tam objavíte? Nechajte ju žiť jej život a vy sa zamerajte na ten váš. Máte muža po svojom boku, ktorého milujete a to je najdôležitejšie. Lásku môžete „zabiť“ aj vy sama večnou neistotou a podozrievaním.

Nič si nepredstavujte! Žiadne katastrofické scenáre nespriadajte. Iste, môže vám vadiť, že s ňou váš drahý občas zájde na kávu, ale keď nejde o nič horšie… Stačí vydržať. Váš vzťah sa bude posúvať stále ďalej a ona z jeho myšlienok vypadne. verte sebe a vašej láske.

Vyhnite sa scénam. Ak partnerovi neustále podsúvate nejaké informácie o jeho ex, možno sa o ňu práve preto začne zaujímať. Je lepšie nechať minulosť dožiť, hoci vám to nie je práve príjemné. Vy sa sústreďte na prítomnosť a nad niektorými situáciami jednoducho iba mávnite rukou. Sú to zväčša maličkosti pre vzťah nepodstatné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #expartnerka

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...