Očami muža: Čo moderným ženám v posteli chýba?

Ženy sa zmenili. Moderné ženy vyzerajú, vnímajú aj žijú inak ako ich mamy. Premenou prešiel aj sexuálny život.

21.05.2014 08:30
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
Mužom čoraz viac začína chýbať v posteli ženská oddanosť.
debata

Ženy sa stali dravejšie, radšej experimentujú a majú viac sexuálnych partnerov. Omnoho menej je tých, čo sa životom preplavia iba s jedným mužom. Zdalo by sa, že v oblasti sexuality prišlo za posledné roky k revolúcii. No muži stále nie sú spokojní…

Oddanosť

Mohli by sa učiť od starých mám, hovoria niektorí muži. Sex sa liberalizoval a na ženu s väčším počtom sexuálnych partnerov sa nepozerá ako na radodajnú, ale ako na skúsenú. Mužom však čoraz viac začína chýbať v posteli ženská oddanosť. Niečo ako úplné odovzdanie sa jednému partnerovi. Ženy sú omnoho častejšie ako kedykoľvek pred tým ochotné opustiť partnerstvo, ak nie sú sexuálne uspokojené. Často tak hádžu flintu do žita miesto snahy o vzájomné budovanie a vylepšovanie sexuality.

Chuť posúvať vlastné limity

Liberálnejšie správanie na jednej strane mužom prinieslo mnoho výhod. Polohy, rôzne sexuálne praktiky, či kostýmy. To všetko je súčasťou našich (sexuálnych) životov. Mnoho žien však vďaka tomu, že sú už niekde ďalej ako v minulosti, odmieta svoje sexuálne zdatnosti a skúsenosti obrátiť novým smerom. Mužom má stačiť to, čo majú, veď aj tak je to omnoho viac, ako mali ich otcovia. Na druhej strane aj to je dôvod, pre ktorý sa mnohí snažia loviť „dievčatá budúcnosti“. Mladšie a opäť o niečo viac sexuálne otvorenejšie.

Viac empatie

Seberovnosť je skvelá. Aj v posteli, prečo nie? Ten pocit podvolenia sa však začal opúšťať moderné postele. Už si nikto nedovolí povedať, že žena by sa mala partnerovi podvoliť. Sú predsa dve rovnocenné bytosti. Lenže mužom to tak trochu chýba. Potrebujú viac pocitu, že sú pánmi na plachte. Aspoň sem tam, aspoň v rámci hry si podrobiť partnerku a vziať si postavenie alfa samca.

Schopnosť hrať sa spoločne

Pred pár rokmi boli erotické hračky tabu. Dnes už skoro každá žena občas nejakú stíska. Mužom však chýba stále ten malý krôčik, aby ste neboli v posteli sami. Radi by sa hrali s partnerkou a jej hračkami. Chceli by vidieť, ako sa s nimi hrá sama a samozrejme aj čo-to okukať pre zlepšenie svojho výkonu vo vzťahu k vám. Hoci moderné ženy už nepozerajú na moderné sexuálne hračky cez prsty, mužov škrie, že keď si s nimi užívajú, sú mimo hry. Možno sa to časom zmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #sexuálne hry #oddanosť #empatia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...