Príbeh: Po rozchode to bolo lepšie

Maja s Milanom mali toho veľa spoločného. V prvom rade neskúsenosť. On bol jej prvý a ona jeho prvá.

23.05.2014 17:00
manžel, láska, vzťah Foto:
Zlepšovať sa to začalo paradoxne až po rozchode.
debata

„Vôbec som nevedela, ako taký vzťah vyzerá. Len som si ho celý život priala,“ skonštatovala 23-ročná Maja. Vedela, čo by asi malo nasledovať – zoznámiť sa s rodičmi, lebo to robia ostatní, tráviť spolu nejaký čas, začať spolu spávať, neskôr bývať a potom sa uvidí. Až na to, že ona na toto „uvidí sa“ nemyslela. Bol to jej prvý chalan a tak neskoro prišiel, že si myslela, že už tu bude pri nej navždy.

Čo si Maja vôbec neuvedomila? „Myslela som si, že všetko pôjde ako po masle. Ale už prvý týždeň sa ukázalo, že nám to akosi spolu nejde. A nevedela som si predstaviť, ako sa to zlepší, čo by som mala spraviť. Žiaľ, radila som sa s kamarátkou a ona mi poradila jediné: Rozíď sa s ním. A ja, tým, že som predtým nikoho iného nemala, nemala som s čím porovnávať.“ Maja mala stále pocit, že le ona sa snaží. Len ona je tá iniciatívna. Len ona vymýšľa, čo budú robiť a ako…

„Niečo mi hovorilo, že takto by vzťah vyzerať nemal. My sme sa napríklad stretli, išli sme k nemu, ľahli sme si do postele a začali sme sa nudiť. Ja som uňho nemala svoje veci, čiže jemu vôbec nedošlo, že som jeho hosťom, že by mal niečo vymyslieť, otvoriť víno, napustiť vaňu, alebo ma vziať na prechádzku, navrhnúť, aby sme si niečo uvarili,“ vymenovala Maja. Bola z toho pekne na nervy.

Neskôr si uvedomila, že ju ten vzťah viac trápi, ako jej prináša radosti. Nevedela ani odhadnúť, ako to vidí on. „Lebo veľa vecí som sa ho bála spýtať. Asi to poznáte. Tušíte odpoveď, tak sa jej radšej vyhnete tým, že radšej nepoložíte otázku.“ Zorganizovať „zasa stretnutie uňho alebo u mňa, lebo chalan nemal peniaze“, ju tak unavovalo, že jedného pekného dňa povedala, že s tým končí. „Nech je to ako chce, nech hoci už ani nikoho v živote nestretnem,“ povedala si.

Až vtedy to chalanovi došlo. „Až keď ma stratil, akoby si uvedomil, že mi nič nedával. Len bral a navyše nevedel, či sa mu to páči. A pritom ja som pri jeho finančnej situácii a našich obmedzených možnostiach robila všetko možné,“ skonštatovala Maja. Asi musel nastať rozchod, aby si toto všetko urovnal v hlave a prišlo mu, že občas mohol spraviť niečo aj on. „Odznova sme sa všetko začali spolu učiť. A už to bolo o inom. Oveľa lepšie. Rozchod bol správny,“ myslí si dnes Maja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #vzťah po rozchode

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...