Vzdajte sa ho, váš vzťah sa už skončil

Ako sa krok po kroku vysporiadať s vaším ex? Ako ho vyhnať zo svojich myšlienok?

15.05.2014 17:30
žena, smútok, samota Foto:
Hlavu máte plnú myšlienok naňho?
debata

Živiť v sebe ilúziu o veľkom návrate aj niekoľko týždňov po rozchode je hlúposť. Znie to zúfalo, je to slabošské a vôbec… Ale ako sa prinútiť urobiť za láskou hrubú čiaru a vášho drahého ex sa definitívne vzdať? Ide to!

Postavte sa krutej realite tvárou v tvár. Možno so záplavou sĺz, možno s nekonečnou zúrivosťou. Ale s jasným cieľom, s pochopením, že je koniec. Začnite pracovať na vašej rekonvalescencii. A k tej už žiadne sny o návrate nepatria.

Máte more myšlienok, na ktoré neviete odpoveď? Jeho sa ale nepýtajte. Dal vám zbohom, rozišiel sa s vami, všetko vám povedal. Na niektoré veci prídete sama, hoci to bude trvať dlhšie. Od neho už odpovede nečakajte.

Ľutujete sa? To je v poriadku. S vlastným smútkom sa však vysporiadate iba vy sama. Ľútostivé sms-ky smerom k nemu vám v tom nepomôžu. On nemá záujem o to, aby ste ho kontaktovali ani obťažovali. Chce od vás pokoj, nedokáže vám pomôcť. Na rozchod je človek obyčajne sám.

Nežite v minulosti a nepátrajte po jeho novom živote. Odrazte sa od dna, vzdajte sa ho a plávajte sama. Ak to neviete, je na čase sa to naučiť. Inak budete stále odkázaná na muža po vašom boku, neschopná bez jeho pomoci ani len dýchať. A to nie je práve lákavá predstava budúcnosti.

Neporovnávajte mužov vo vašom okolí s ním! Každý je originál, jeho kópiu na svete nenájdete, nech by ste sa akokoľvek snažili. Naopak. Otvorte sa možnostiam, ktoré sa vám ponúkajú, nechajte sa unášať všetkým, čo sa vám páči. Bez ohľadu na to, čo bolo.

Vyhýbajte sa spomienkovým miestam. Na čo v sebe jatriť rany? Objavíte nové miesta, ešte krajšie a romantickejšie než boli tie vaše. Chce to len čas a odhodlanie. Ale spomienkam sa na istý čas vyhýbajte, urobíte tým dobrú službu vašej psychike.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #samota #nový začiatok #odhodlanie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...