Ako sa dostať z pazúrov žiarlivosti?

Pozrite sa na váš vzťah triezvymi očami a neporovnávajte ho s nevábnou minulosťou. Ako poraziť pocity žiarlivosti?

14.05.2014 13:30
Ako zatočiť so žiarlivosťou? Foto:
Ako zatočiť so žiarlivosťou?
debata

Nefabulujte

Možno máte bujnú predstavivosť a tak sa vám vo vašej hlave neustále odohrávajú scenáre toho, ako vás partner podvádza. A pritom to má od reality naozaj ďaleko. Skončite s predstavami, skúste sa zamerať na to, čo vo vzťahu naozaj máte. Nepremýšľajte o tom, čo robí a s kým, keď nie je s vami. Myslite sa spoločné pekné chvíle a uvedomte si, čo pre vás robí.

Poraďte sa s nezávislou osobou

Ak už neviete, ako by ste si so žiarlivosťou poradili sama, obráťte sa niekoho tretieho. Kľudne to môže byť aj psychológ, ktorý vám ukáže správnu cestu. Možno ste iba uviazli v kruhu šialených pochybností a obáv, z ktorých sa neviete dostať von. Nehanbite sa za to, ale urýchlene tento stav riešte.

Len ho nesledujte!

To už je naozaj silná káva. Ak sa za ním potajomky vyberiete napríklad pred firmu, v ktorej pracuje a tajne ho čakáte za stromom aby ste ho nachytali pri čine, niečo na vašom správaní nie je v poriadku. Je to ponižujúce nielen preňho, ale najmä pre vás. Uvažovali ste nad tým, čo by ste mu povedali, keby vás vo vašej skrýši odhalil?

Povedzte mu, že žiarlite

Rozhovor je jednou z ciest, po ktorej sa môžete vydať v začiatkoch vašej žiarlivosti. Povedzte mu, o čo ide, prečo sa správate ako blázon a neveríte mu. Možno vás dokáže presvedčiť pár kľudných a obojstranne prospešných rozhovorov. On vám vysvetlí, že vás miluje a vy mu budete veriť. Musíte sa snažiť počúvať ho.

Vyrovnajte sa s minulosťou

Nie je na čase dať bodku za vašou nevábnou minulosťou? Iste, možno ste si prežili niekoľko krušných chvíľ po boku nejakého neverníka, ale tie časy sú dávno preč. Žijete už v inom vzťahu s iným mužom. Tak prečo sa naňho dívate očami, ktorými ste sa dívali na predošlý vzťah? Takto si to pokazíte a budete ľutovať. Máte po boku iného chlapa, tak sa zamerajte na budúcnosť nie na minulosť.

Uvoľnite sa

Zbavte sa stresu, večného nepokoja a žite svoj pokojný život. Uverte konečne tomu, že môžete byť šťastná a žiť s verným chlapom. Je vám s ním dobre? Ak áno, tak sa už konečne „vykašlite“ na vašu večnú žiarlivosť. Nechajte plynúť čas a buďte pokojná a vyrovnaná. Nerobte peklo zo života jemu ani sebe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #žiarlivosť #šialenstvo

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...