Anketa: Aký kompromis ste urobili vo vzťahu?

Vzťah je vraj o kompromisoch. Ak ich robiť nevieme, nie sme naň pripravení. A čo vy?

14.05.2014 17:00
rozhovor, víno Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ingrid (26): Vo vzťahu som musela urobiť veľký kompromis. V tom čase som to videla ako problém, že to nedokážem, že zlyhám, že to nie je správna cesta. Môj priateľ bol totiž z Barcelony a chceli sme bývať spolu. Lenže zaujímavú prácu sme mali obidvaja – doma! A on prísť do Bratislavy nechcel. To som však musela pochopiť. Niekde som počula, že keď spravíme kompromis, budeme nespokojné. Mňa to chvalabohu nepostretlo.

Miriam (25): Ja to nenazývam kompromismi, ale dohodou. Dohodneme sa, ako to vo vzťahu budeme robiť tak, aby boli spokojné obe strany. A aby to bolo spravodlivé. Doma sme mali model, kedy mama robila všetko a otec nič. Naučila ma, že keď chcem tomu predísť, musím sa na všetkom dohodnúť. Máme to vo vzťahu jasné od vynášania smetí až po svadobné oznámenia.

Petra (22): Práve som sa rozišla s priateľom, lebo som vo vzťahu robila akosi veľa ústupkov, resp. kompromisov. Zacítila som, že keď som mu „zožrala“ jednu požiadavku, pridával ďalšie. Napokon náš vzťah vyzeral tak, že sme mali všetko, čo vyhovovalo jemu. Spamätala som sa neskoro, no v ďalšom vzťahu žiadne kompromisy robiť už nechcem. Chcem byť v prvom rade šťastná ja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kompromis

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...