Príbeh: Svoju chybu trpko oľutoval

Patrícia s Robertom spolu chodili desať rokov. Zabehaný vzťah, v ktorom robili všetko preto, aby sa im nenarodilo bábätko.

13.05.2014 17:00
koniec lásky, rozchod Foto:
Ilustračné foto.
debata

Patrícia tvrdila, že biologické hodiny jej nikdy netikali. A Robertovi to len vyhovovalo. On také veci vôbec neriešil. Vedel, že jedného dňa chce deti, ešte stále tu však boli prekážky. Najprv Patrícia dokončí školu. Potom splatíme aspon časť hypotéky. Nasleduje ďalšia skúška – plánovali spolu precestovať polovicu Európy. To všetko, kým prídu deti.

Ako to však už býva, tento plán bol narušený. Postarala sa oň milenka, ktorú si Robert našiel. Neplánoval, no ona bola taká zvodná, že sa jednoducho nedala odbyť. S Robertom sa jasne dohodla na tom, že jeho priateľka sa o ničom nedozvie. Druhýkrát ju však už vyhľadal sám. S ňou to bolo oveľa príjemnejšie ako s desaťročnou partnerkou, ktorá ho už jednoducho nemala čím prekvapiť.

Stalo sa, čo nechcel. O jeho záletníctve sa dozvedela Patrícia. „Neriešila som, či mu odpustím, alebo nie. Ja som si už jednoducho vzťah s ním nevedela predstaviť. Bodka,“ zhodnotila. Vzťah razantne ukončila, presťahovala sa späť k rodičom, odhodlaná začať život odznova. Robert si vynútil stretnutie.

Na tom sa pokúšal zvaliť vinu na ňu. Kto iný bol zodpovedný za to, že jej zahol? Veď ona? Vymenoval rad vlastností, ktoré ak by mala, jemu by ani nenapadlo. „Týmto stretnutím neurobil nič pozitívne, len ma utvrdil v rozhodnutí, že chcem všetky spoločné spomienky hodiť za hlavu,“ zhodnotila. O tri mesiace stretla nového chlapa.

„Hneď som pocítila, že je ten pravý.“ Čo bolo ešte v tom vzťahu iné, bola ich spoločná túžba po bábätko. „Všetko mi do seba zapadalo. Že všetko má svoj čas a všetko príde v ten správny, zrazu mi táto hrozná fráza dávala zmysel.“ A on? Doteraz nemá babu a voľný čas trávi deptaním bývalej partnerky. Chvíľu prosí o odpustenie. Potom sa dožaduje, aby sa k nemu vrátila. A následne jej nadáva. Ona má len jedno odhodlanie: Nikdy v živote mu neodpovedať. Dnes mu je vďačná, že ju podviedol. Všetko odrazu začalo mať zmysel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #nový objav

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...