Prečo váš vzťah nie je ružový? Možno ste na vine vy

Nepozerajte sa kriticky na okolie, zamerajte sa najskôr na seba. A možno vzťah nadobudne iné kontúry.

05.05.2014 10:00
hádka, muž a žena, spálňa Foto:
Už to nie je také ružové ako na začiatku?
debata

Vo vašom niekoľkoročnom vzťahu vám už nič nepripadá ideálne. Frflete, sťažujete sa kamarátkam, večne na vašom drahom hľadáte chyby. Naozaj si myslíte, že za všetko zlé môže niekedy iný a vy ste len obeť? Omyl!

Neopúšťajte vzťah len preto, že sa vám nezdá byť ideálny. Je to hlúposť, ak mu nedáte šancu. Iste, rokmi zrejme stratil na intenzite a zovšednel. Ale myslíte si, že nový vzťah, do ktorého by ste sa pustili, by bol aj po rokoch maximálne adrenalínový, vášnivý a zábavný? Kdeže!

Popracujte na sebe. Možno ste to práve vy, kto vnáša do vašej lásky vlnu negativizmu. Skutočnosť, že vám pri pohľade na vášho partnera už nelietajú motýle v žalúdku ešte neznamená, že vzťah je odsúdený na zánik. Spracujte svoje negatívne myšlienky, nalaďte sa na pozitívnejšiu vlnu.

Smerom k partnerovi nevysielajte výsostne negatívne vlnenie. Stále sa vám čosi nepáči, vaše slová sú plné kritiky, vaša tvár večne zachmúrená. Potom sa nečudujte, že partner je na tom rovnako. Kto by sa tešil na takú ženu? Večne hľadajúcu chyby, večne nespokojnú…

To, ako vnímate seba prezradí vaše správanie sa vo vzťahu. Zrejme ste v prvom rade nespokojná sama so sebou. Ale namiesto toho, aby ste našla chybu a odstránila ju, prenášate svoju nespokojnosť výlučne na okolie. Vaša zlá nálada iba narastá a nadobúda obrovské rozmery. Na vine nie je vzťah ani partner… Priznali ste si niekedy takúto pravdu?

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #zlá nálada #negatíva

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...