Kedy je čas odísť zo vzťahu?

Nebojte sa kroku do neznáma. Časom zistíte, že ste urobili správne rozhodnutie.

28.04.2014 12:00
prepracovaná žena, nešťastná žena, práca Foto:
Ako ďalej?
debata

Udržiavať vzťah, v ktorom ste nespokojná silou-mocou pri živote, vás stojí množstvo času a energie. Možno by bolo vhodnejšie porozmýšľať, či nie je na čase pohnúť sa iným smerom, von z nefunkčného vzťahu. kedy by ste o niečom takom mali začať reálne uvažovať?

Cítite sa sama a to aj vtedy, ak je váš drahý pri vás. Pocit odcudzenia je pre vás skľučujúci a nedokážete alebo nechcete ho riešiť. Už máte pocit, že to ani nejde, lebo ste vyskúšali všetko. Pocit osamelosti vo vzťahu je presne to, čo vám napovie, že vlastne partnera ani nepotrebujete. Aj tak ste na všetko sama. So svojimi pocitmi, radosťami či smútkami sa nemáte komu zdôveriť, lebo ste prestali o takých veciach komunikovať. Vaše srdce je viac vyprahnuté, ako naplnené láskou.

Zmenu chcete len vy. Ak sa k nej napokon nejako dopracujete, trvá len krátko a veci sa zlepšia na malý okamih. Nič viac a nič menej. Po čase je všetko v starých koľajach a celé úsilie považujete za zbytočné. Je to kolobeh neúspechov vášho vzťahu, ktoré na seba nadväzujú. Na chvíľu síce nejaký problém vyriešite, no po čase sa vráti späť a navyše sa naň nabalí iný. Energia, ktorú vynaložíte na riešenie situácie nie je adekvátna výsledku a právom ostávate znechutená.

Vaše vízie sú diametrálne odlišné. V zásadných veciach sa nedokážete zhodnúť a tak ste to práve vy, kto ustupuje a čaká. Hádky časom vymiznú a zmenia sa na nemohúcnosť. Žijete vedľa seba, ale vaše predstavy budúcnosti nie sú rovnaké ani podobné. Z toho pramení vaša nespokojnosť. Ak sa vám vo vzťahu nedostáva to, po čom túžite a o čom snívate, stávate sa apatickou a vlastne zostávate len preto, že nemáte chuť a silu hľadať čosi iné a lepšie. Ale jedného dňa tento krok budete musieť urobiť.

Žijete minulosťou. Držíte sa spomienok na krásny začiatok vzťahu a stále si hovoríte, že láska sa predsa nemohla len tak vytratiť. Alebo druhý extrém, stále vás zožiera čosi z minulosti, čo ste medzi sebou ešte nedoriešili. Je to nepríjemné a ubíjajúce, vaše myšlienky sa motajú v inom čase, než by mali. Tak či onak, pre lásku je dôležitá prítomnosť. Ak nestojí za nič, zlá bude aj budúcnosť. A to predsa nechcete. Je preto na čase pouvažovať, či aktuálny vzťah je presne to, čo od života chcete a čakáte.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #pocit #odcudzenie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...