Vzťahy otestujú najmä krízové situácie

Keď sa nám darí v práci, keď sme zdraví a klape to i doma – máme dobrý pocit.

20.04.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Nie je umenie sa pohádať, ale udobriť.
debata

No takto to nejde nonstop, občas sa objaví i horšia nálada, nejaký problém s deťmi, na pracovisku, alebo čokoľvek iné a vtedy sa ukážu povahy, vrátane tej našej.

Nie je umenie sa pohádať, ale udobriť

Niekedy je ťažké ovládnuť emócie a vznikne napätie, skĺzneme na úroveň, v ktorej sa ani jeden z partnerov necíti príjemne. V týchto situáciách sa ukážu povahy, ochota a snaha zvládnuť problém. Ak sa snažia obaja, výsledok bude úspešný. Sme rôzni a pre niekoho je zložitejšie dostať sa z napätia – tu sa taktiež ukáže sila dvoch ako celku. Malo by to byť však vyvážené, raz je silnejší jeden, inokedy druhý, ale vždy ide o to, aby bolo možné ísť spolu ďalej a v harmónii.

Pohoda medzi partnermi – pokoj v rodine

Ak to funguje medzi partnermi, je pohoda aj široko-ďaleko v rodine. Sú spokojné deti i ďalšie príbuzenstvo, atmosféra je priateľská, môžu sa konať rodinné stretnutia bez rizika, že to nedopadne dobre. Vyrovnaný pár je vzorom pre ostatných a keď to tam niekedy i zaškrípe, aj ostatní sa snažia pomôcť im dať to opäť rýchlo do poriadku.

Bez pretvárky, žiarlivosti, neprajnosti

Príjemné ovzdušie sa udrží najmä tam, kde si ľudia môžu navzájom dôverovať, kde sa nik na nič nehrá, kde sa nepodvádza, nezrádza cit toho druhého. Potom ani niet dôvodu žiarliť, prejavovať výbuchy emócií, narúšať spriaznenie duší. Nemusia sa hojiť rany, ktoré zvyknú v napätých situáciách bolieť veľmi dlho. Ak si partneri veria, sú k sebe úprimní, tam láska len tak nevyprchá. Prajú jeden druhému, tešia sa zo vzájomných úspechov, podporujú sa, pomáhajú si. S týmto prístupom sa ľahšie prekonávajú akékoľvek prekážky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #spokojnosť #udobrovanie sa

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...