Kompromisy – smrť každého vzťahu!

Učili vás, že harmonický vzťah je predovšetkým o kompromisoch? Žiadnu horšiu radu do života ste dostať nemohli.

18.04.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Najvyššou métou dokonalosti vzťahu je kompromis vôbec nerobiť
debata

Ak ste stavili na kompromisy, vybrali ste sa na cestu do pekla. Ako vyzerá? Nešťastie, hádky, málo potešenia, neuspokojivý život a nakoniec rozchod. Alebo peklo až do smrti…

Každý sme jedinečný

Najprv máte pocit, že ste s partnerom úplne rovnakí. To platí pre všetky dvojice, čo sa dali dokopy. Zdanie klame a pravda sa vyplavuje na povrch postupne. Každý sme jedinečný od ranných rituálov až po skladbu jedálneho lístka. Každý však vieme do istej miery ustupovať a zľaviť zo svojich požiadaviek. Tu prichádza priestor pre kompromis. Niektorými označovaný za kľúč od šťastného partnerstva. Pravdou však je, že jedno z dvoch manželstiev sa nerozpadne. To druhé, čo vydrží, nerobí kompromisy.

Kompromis nemôže fungovať

Predstavy o ideálnom mužovi, ideálnej žene, ideálnej dovolenke, filme, knihe, živote. Každý ich má. Predstavte si na moment, že vám z nich niekto oreže polovicu a povie, že toto je pre vás to pravé. Asi ho pošlete kade ľahšie. V prípade, že to spraví váš partner, najprv privriete oči, potom skúsite obhájiť svoje stanovisko a nakoniec opustíte vzťah, kde je všetko tak akosi na polovicu. Kompromis je stav, kde sa každý vzdá svojich plných predstáv v domnienke, že polovica bude stačiť jemu aj partnerovi. Opak je pravdou, obaja celý život plávate iba polouspokojený.

Raz ty, raz ja

Omnoho lepšia alternatíva v prípade, že potrebujete nájsť riešenie na veci, v ktorých zastávate dva nezlučiteľné póly. Dajte partnerovi možnosť, nech si vychutná svoj sen. Ďalšia vec však bude podľa vašich želaní. Je síce pravdou, že nepríde k uspokojeniu, ale pocit, že pred časom bolo všetko podľa vás, pomáha prehltnúť aj prípadnú nepohodu. Navyše, pohľad na plné šťastie partnera vyváži aj mierny nesúhlas s jeho požiadavkami.

Hľadanie spoločného šťastia

Najvyššou métou dokonalosti vzťahu je kompromis vôbec nerobiť, ani sa nestriedať vo víťazstvách, ale nájsť riešenie, ktoré je pre oboch ideálne. V sexe, v oblečení, v dovolenkách, vo výchove. Dnes nie je potrebné vyberať z dvoch typov kachličiek či troch typov automobilov. Hľadajte cestu k plnému uspokojeniu oboch. To zaručí, že hoci ste možno na začiatku nebolí spokojní, hľadaním ste našli niečo, čo obom vyčarí úsmev na tvári. Nebudete mať pocit, že všetko je u vás na pol plynu. Zatiaľ, čo chcete vychutnávať život naplno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #kompromis

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...