Čo je pre vzťah dôležitejšie ako sex?

Vášnivé milovanie patrí k základným pilierom vzťahu. Nie je však najdôležitejším činiteľom partnerského spolunažívania.

16.04.2014 08:30
láska, vzťah, pozornosť Foto:
Maličkosťami si dáte s partnerom najavo, že ste tu jeden pre druhého.
debata (2)

Stavať na sexe budúcnosť lásky je ako udržiavať plameň v kozube suchým lístím. Postaviť základ vzťahu na iných prioritách ako posteľné aktivity však znamená nielen krajší vzťah, ale paradoxne aj kvalitnejší sex.

Schopnosť hovoriť veci na rovinu

Čím viac otázok a problémov budete zametať pod koberec, tým to pôjde so vzťahom aj sexom rýchlejšie dole vodou. Čo si neviete vyrozprávať, skončí ako omrvinky v posteli. Nie je ich vidieť na prvý pohľad, no hryzú a vedia znepríjemniť aj chvíle, ktoré mali byť príjemné. Hovoriť s partnerom otvorene, netajiť svoje predstavy, túžby a neprechádzať rozpory mlčaním. To je prioritou spolunažívania. Ak si vyčistíte stôl, bude to mať omnoho viac vplyvu na vašu lásku ako pár čísel milostného ródea.

Každodenná maličkosť

Nejde o veľké veci. Ani gestá, ktoré by vyrážali dych. Milostné experimenty a novinky tiež nedokážu vydržať večne. Maličkosti, vďaka ktorým si dáte s partnerom najavo, že ste jeden pre druhého, sú základné kamene lásky. Bozk po zobudení, pred odchodom do práce. Pohladkanie len tak pri večeri. Úsmev pre radosť. Nemusí ísť o nič hmotné. Práve naopak, iba gestá, ktoré vám stačili, keď ste sa zoznamovali. V každom z vás vytvoria nielen spomienky na láskyplné vyznania. Sú niečím omnoho viac. Maličkosti vedia vyfarbiť vzťah omnoho pestrejšie, ako do pragmatického fungovania dvojice. Drobné vyznania vedia nesmierne zdvihnúť libido. Preto sú často dôležitejšie ako večerné hodiny Kamasútry.

Spoločné aktivity

Môžeme medzi ne prirodzene zahrnúť aj sex, ale málokedy to stačí. Prečo sú hobby, záľuby, spoločná reč ešte efektívnejším tmelom ako milovanie? Zdieľať spoločné myšlienky a radosti je predpokladom toho, aby bol vzťah hlbší ako len povrchný a telesný. Spoločné aktivity pritom často vyústia aj do milostného spojenia. Opačne to nefunguje. Preto hľadajte viac aktivít ešte pred tým, ako budete ladiť nové polohy. Tie prídu samé po tom, ako budete zdieľať radosť zo spoločných víťazstiev.

Podpora

Stáť pri druhom je omnoho dôležitejšie, ako na niekom, alebo pod niekým ležať. Podpora partnera dáva jasný signál, že život s vami má zmysel. To isté platí obojstranne. Preto sa netreba čudovať, že ak pri sebe stojíte a cítite vzájomnú oporu, omnoho ľahšie sa vám udrží fungujúci vzťah aj vkĺzne do postele.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #pozornosť #spoločné aktivity

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...