Porozchodové SOS: Zabudnite čo najrýchlejšie

Niekoľkomesačné spomienkové umáranie sa? Kto by chcel takto zabíjať život?

16.04.2014 10:00
prepracovaná žena, nešťastná žena, práca Foto:
Netrápte sa, ale bojujte.
debata

Určite ste počuli otrepané: čas všetko vylieči. Ale keď vám sa nechce čakať. Netúžite sa utápať v porozchodovom smútku pol roka, než sa budete môcť pozrieť bez sĺz v očiach na jeho fotografiu. Chcete mať zahojené srdce rýchlo.

Úplne bezbolestne sa zotavenie po rozchode neudeje. Nikdy. Ale predsa len si ho môžete urýchliť a na vášho ex zabúdať expresnejšie a možno aj príjemnejšie. Ako na to?

Zmiznite čo najrýchlejšie. Iste, takýto záchranný plán je možný, ak vás doma naozaj nič nedrží. Nemáte prácu snov ani rodinu, ktorá by nedokázala pochopiť, že na pár mesiacov odchádzate. Ale takýto spôsob vyrovnávania sa s rozchodom je naozaj účinný. Zbaľte si veci a choďte na skusy do sveta. Ani netušíte, koľko prekážok či starostí na vás v novej krajine bude čakať. Myšlienky na bývalého sa tak budú ozývať naozaj až vtedy, keď vyriešite akútne problémy prítomnosti. Nová práca, nové prostredie, nový jazyk a noví ľudia… Starý život jednoducho nemá vo vašom živote momentálne miesto. Skvelé, však?

Ak nemáte peniaze ani chuť cestovať na opačný koniec zemegule, aby ste si zlepili svoje srdce, môžete čosi vyskúšať aj na domácej pôde. Vrhnite sa do búrlivého single života. Oslovte starú partiu alebo si nájdite novú a hurá do hýrenia. Nevyhýbajte sa ani internetu a randeniu na slepo. Ani neviete, kedy a koho stretnete. Zabavíte sa a v tom množstve nových zážitkov „pochováte“ vášho bývalého o čosi skôr, než keby ste celé noci vysedávali doma pri sviečke a jeho fotografii.

Vrhnite sa naplno do niečoho zaujímavého. Jazykový kurz či domáce štrikovanie to ale rozhodne nie je. Vy potrebujete aktivitu, kde sa vyzúrite, vybijete zlú energiu, spoznáte nových chlapov. Takže sa obzerajte po niečom adrenalínovom a časovo náročnom. Kľudne to môže byť každodenný tréning boxu, lezenie na stene či motokáry. Aktivity, ktoré majú ďaleko od všetkého, čo ste možno doteraz vyskúšali. Ide o to, aby vám nový koníček poplietol hlavu, dostal sa vám pod kožu a poskytol vám dostatok vzrušujúcich impulzov na to, aby ste pri ňom zostali aspoň pár mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #spomienky #ex

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...