Nezáviďte, ale konajte!

Namiesto toho, aby ste šťastnejším a úspešnejším okolo vás závideli, inšpirujte sa nimi.

16.04.2014 16:00
závisť, smútok, žena Foto:
Nenechajte si závisťou zničiť život.
debata

Máte sústavne pocit, že ľuďom okolo vás sa darí oveľa lepšie? Majú krajší vzťah, lepšiu prácu, veselší život, spokojnejšiu rodinu a plno iných vecí, ktoré vám nedajú spávať? Zamýšľate sa nad tým, prečo vy nemáte to, čo druhý. A pritom si zrejme ani neuvedomujete, že všetko je iba vo vašich rukách. A závisť vás k lepšiemu životu neprivedie…

Pozrite sa na svoj život bez toho, aby ste sa s niekým porovnávali… Čo vám chýba naozaj a čo by ste chceli mať len preto, že to má niektorá kamarátka. Máte po svojom boku chlapa, ale váš vzťah sa vám nezdá taký úžasný, ako má vaša priateľka? Nie ste spolu až taký šťastný pár, neprežívate udalosti tak intenzívne a dosť často sa do vášho spolunažívania vkráda nuda… Ale je to len vo vašich rukách, aby ste to zmenili. Tým, že sa budete zožierať a pozorovať páry okolo vás, svoj vzťah nevyriešite. Nalejte si čistého vína a možno zistíte, že to, čomu ste hovorili láska, je dávno fuč a váš vzťah už ide len na zotrvačnosť. Možno je čas poobzerať sa inde, možno, naopak, to chce len trocha snahy a pochopenia z vašej strany.

Neviete pochopiť, ako je možné, že sa iným tak darí? Že ich práca baví a navyše z nej majú aj slušné peniaze? A rozmýšľali ste niekedy nad tým, že možno robia oveľa viac preto, aby boli úspešní? Že po práci sa vzdelávajú, robia nadčasy alebo na sebe pracujú inak. Možno im osud nadelil viac talentu a práca, ktorú si zvolili, im ide pekne od ruky. Pouvažujte, čo môžete na svojej kariére vylepšiť vy. Či nie je čas na zmenu, na prácu, ktorá vás bude naozaj napĺňať. Pozerať sa na svoju kariéru pod tlakom tých úspešnejších môže byť demotivujúce. Ale keď už neviete vydržať a stále sa porovnávate, tak to aspoň dotiahnite do konca. To znamená, že sa úspešnejšími ľuďmi okolo seba môžete nechať inšpirovať namiesto toho, aby ste sa užierali závisťou. Jednoducho čo-to od nich „odkukajte“.

Neverte všetkému, čo vidíte. Podobne, ako sa po nociach trápite či zožierate vy, to isté môže robiť aj vaša „akože“ šťastná kamarátka. Len to nenechá na sebe badať. Namiesto pichľavého pocitu závisti sa skôr zamerajte na to, čo sa vám na vašom živote páči. A určite prídete na kopec vecí, ktoré máte práve vy a nikto iný. Optimistický prístup vás skôr posunie niekam, kde by ste chceli byť. Závisť ľudia okolo vás vycítia, nech by ste ju akokoľvek dobre skrývali. Vaša jedovatá poznámka, ktorá zabolí, ich presvedčí, že nie ste človek, s ktorým by túžili tráviť čas. A tak sa od vás budú odvracať. Urobte so závisťou čosi skôr, než vás pripraví nielen o kľudný spánok a pokojný život, ale aj o priateľov okolo vás.

debata chyba
Viac na túto tému: #závisť #zmena #inšpirácia

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...