Nepreloží krížom slamu, ale on ju nosí na rukách

Na jednej strane môže byť žena šťastná, že sa od nej toho veľa nechce a aj minimálna snaha je ocenená.

13.04.2014 14:00
žehlenie, domáce práce Foto:
Niekto si môže dovoliť platený servis za domáce práce.
debata

No hrozí tu, že bude mať problém v inom prostredí, ako i to, že na sebe zabudne pracovať, nikam sa neposúva.

Často nie je čo závidieť

Nikdy presne nevieme ako to funguje v iných vzťahoch a predsa nám stačí málo, aby sme závideli, túžili vymeniť si to, ak sa nám zdá, že inde je to lepšie. Naozaj je? Vaša kamarátka sa veľmi nepretrhne ani v práci a vraj ani doma, ale jej drahý je k nej pozorný, stokrát za deň jej zavolá ako sa má, chodia spolu na obedy, mimo pracovného času majú tisíc ďalších aktivít, do ktorých akoby nezapadali žiadne povinnosti? Pritom to nemusia byť len čerství zaľúbenci, ale je to dlhodobý vzťah, vychovávajú deti? Možno je to len v otázke priorít a oni si skrátka vedia užívať život. No možno je on pod papučou, alebo im robia servis ich mamičky na dôchodku, či dobre platené upratovačky, opatrovateľky.

Nič nie je zadarmo

Ak by ste mali čo závidieť kamarátke, ktorú obletuje jej partner a ona pre to dokopy nič nerobí, tak snáď iba v prípade, že si vie stanoviť hranice, dokáže mať prirodzený rešpekt. Ako i vtedy, keď sú spolu skutočne šťastní, keď im vyhovuje ako žijú. To môžete urobiť aj vy! Len ešte taká maličkosť, mali by ste k tomu dobre vyvážiť ohľad na ostatných, mať voči nim taktiež dostatok empatie, pochopenia, citu, vďačnosti. Inak to niekde musí zákonite zlyhať. Najskôr sa tak stáva v situáciách, keď za komfort platíte privysokú daň, stojí vás to niečo, čo narúša vašu vnútornú rovnováhu, alebo celú atmosféru v rodine.

Navonok šťastní, vnútri je problém

Kamarátka možno vyzerá v pohode, no niekedy sú mnohé problémy skryté. Možno si môžu s manželom dovoliť platený servis za domáce práce i okolo detí, ale ona sa musí prizerať, ako sa on točí okolo každej sukne. Alebo je u nich denne jeho mamička a za vyluxovaný byt ona trpí svokrine vrtochy. Keď sa s niekým porovnávate, takmer nikdy to nemôže byť objektívne, pretože okrem iného sú tu oproti sebe subjektívne nároky a očakávania. Nad tým sa zamyslite, prehoďte priority a možno stačí viac si vážiť všetko to, čo máte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #závisť #lenivosť #skrytý problém

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...