Čudná kamarátka – raz úžasná, inokedy vás nepozná

Niekedy sa povaha kamarátky vyfarbí pri finančnej pôžičke, alebo keď si svojvoľne požičia vášho partnera.

06.04.2014 14:00
priateľstvo, kamarátky Foto:
Neurobte všetko pre kamarátku za každú cenu!
debata

No nemusí ísť až o takéto hraničné situácie a ona možno nie je zlá… Azda „iba“ náladová, ale ani to nie je bohviečo. Vydrží vám to? Závisí od vašich priorít, očakávaní a trpezlivosti.

Zrada bolí

Za neveru môžu vždy dvaja, no i tak sa tieto veci kamarátke neodpúšťajú. Skôr dokážete prežiť nekonečné čakanie na vrátenie peňazí, ktoré vám dlhuje. Nalomí to však vzájomnú dôveru a ak sa kamarátka kvôli tomu zatajuje a ignoruje vás, nielenže je to nezodpovedné správanie, ale jasný signál, že skutočné kamarátstvo takto nefunguje.

Ako aprílové počasie

Keď má náladu, zniesla by vám modré z neba a vy máte pocit, že ste spriaznené duše, nerozlučné kamarátky, veľké dôverníčky. Dáte jej srdce na dlani, prezradíte tajomstvá, ktoré nevie nik iný a dokážete s ňou zažiť aj úžasnú zábavu. Všetko je vzájomné a vtedy sa vznášate, lebo je tu niekto kto vám rozumie, na koho sa môžete obrátiť, keď je vám smutno i veselo a s radosťou mu to opätujete. Sklamanie nastáva vo chvíli, v ktorej vás schladí zmena kamarátkinho správania a vy si trpko musíte priznať, že váš súzvuk je tu iba občas, nie kedykoľvek.

Neupínajte sa na ňu

Aj keď je vám spolu niekedy svetovo a s nikým iným sa tak nezladíte, neupínajte sa na ňu, najmä nie v prípade, že vás z času na čas ignoruje, nedvíha telefóny, neobťažuje sa dať vám aspoň vedieť, že je jednoducho zaneprázdnená a možno i bez nálady na kávu, kino, diskotéku. Môžete jej povedať, že by ste ocenili väčšiu otvorenosť, ale ona ju možno ani nepotrebuje. Vyhovuje jej vzťah aký máte – raz áno a keď sa jej nechce, vtedy nie. Ak to nevyhovuje vám, rozhodne tu takisto nebuďte pre ňu vždy, keď si zmyslí. Iba tak si uvedomí svoje čudné správanie a možno zachránite kamarátstvo. Ale nerobte to za každú cenu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #kamarátka #Zrada #faloš #pretvárka

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...