Ak nie ste šťastná, vymaňte sa z jeho moci

Možno vás drží v šachu a vy nezvládate tú šialenú hru, v ktorej je on na koni a vy len figúrka, čo sa nechá posúvať.

04.04.2014 09:00
láska, vzťah, problém Foto:
Ukážte mu, že nie ste odkázaná na jeho smotánku a dotácie.
debata

Ak vás to depce a cítite, že ste s ním len vďaka tomu, že vás dokáže vydierať a vymôcť si vašu lojalitu, pričom nie ste šťastná, rozmýšľajte ako ujsť a nájsť samu seba.

Vezmite do rúk opraty

Má vyšší príjem, dobre situovaných rodičov, zámožných známych, konexie kde sa len dá? No a čo? To neznamená, že vás môže mať v hrsti a vy budete pokorne klopiť uši, strácať aj posledné čriepky sebavedomia, nechať sa ponižovať, slúžiť mu, len aby vás nenechal bez finančnej podpory a určitej spoločenskej prestíže, neraz veľmi falošnej. S peniazmi a vplyvmi sa ľahko manipuluje ľuďmi, ale nájdite v sebe odvahu, hrdosť a schopnosti dokázať, že nie ste odkázaná na jeho smotánku a dotácie.

Všetko pre vaše dobro?

Baví ho hrať sa s vami, mať komplet servis a vidieť vo vašich očiach tú psiu oddanosť, i keď aj vy už svoju pozíciu beriete len ako rolu, ktorú hráte z posledných síl… Začarovaný kruh, v ktorom vy márne hľadáte stratené sebavedomie a ilúzie, zatiaľ čo on si svoj post užíva a pradie ako rozmaznaný spokojný kocúr. A nezabudne pravidelne zdôrazňovať i pripomínať, za čo všetko mu máte byť vďačná, pričom on vraj robí maximum pre vaše šťastie.

Ani neviete, ako vás dostal

On má v povahe získavať priazeň a nepripustiť si prehru, niečo ako strata záujmu o neho je mu cudzie. Pozná len obdiv, lojalitu a oddanosť, hoci si ju kúpi. Tak ako aj vo vašom prípade a nemusia byť vôbec v hre peniaze. Stačí, aby vedel zatlačiť na ten správny slabý bod a ponúknuť svoju náruč, neraz len vymyslenú, imaginárnu. Dôležité je, aby ste jej veľkosti a sile uverili, nuž a napokon poslúchali, inak vám ukáže, ako zatočí s nevďačníkmi. Nečakajte na túto fázu, môže vás to zabolieť a zlomiť. Nájdite silu vymaniť sa z jeho vplyvu oveľa skôr a začať odznova, inak, inde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...