Môže to klapať! Ako na to?

Učte sa od spokojných párov. Ako je možné, že im to aj po rokoch klape? Čo robia inak ako ostatné páry? Osvojte si ich zásady:

02.04.2014 10:00
láska, šťastie, pár Foto:
Ako byť tak v pohode?
debata

Viac pochvaly ako kritiky!

To je zlaté pravidlo, ktoré by vo vzťahu malo platiť. Iste, nie je každý deň nedeľa a večne úsmev na tvári mať nemôžete. No hoci vás partner opäť „vytočí“, vychladnite a kritizujte až s chladnou hlavou. Objektívne a stručne. Naopak, pochvalu používajte oveľa častejšie, partnera si všímajte aj pri činnostiach, ktoré nerobí práve rád a prejavte radosť z toho, že sa aspoň odhodlal.

Sexi kosť aj doma

Nechcete, aby sa váš drahý obzeral po iných ženách? Predstavte si seba neustále v teplákoch a tričku, s nevábnym účesom a ešte aj namosúrenú. A potom sa skúste čudovať, prečo tak pozerá po každej peknej žene v okolí. Nemusíte doma nosiť pri vysávaní čierne koktejlky, ani 10-centimetrové podpätky. Ale predsa len by ste mali byť pekná, upravená, príjemná. A spoločne sa občas vyberte na akciu, na ktorej sa môžete ukázať v plnej kráse, aby bol váš drahý pyšný na „kočku“, čo má doma.

Len žiadna hystéria

Muži to neznášajú! Chcú mať doma pohodu, kľud, sex a príjemnú spoločnosť. Kto by sa rád vracal k žene, ktorá spustí krik už v chodbe. A následne jej výstupy pokračujú alebo sa dokonca stupňujú. A hádky či ponosy pred kamarátmi či dokonca v skupine jeho kolegov sú absolútnym tabu. Nepríjemné záležitosti z vašej domácnosti si vyriešte medzi štyrmi očami, nech by vás akokoľvek svrbel jazyk.

Nežiadajte večnú pozornosť

Láska je vzácna, ale len vtedy, ak jej nie je priveľa. Neuduste ho láskou, dávkujte ju miernejšie. On nie je malé dieťa, ktoré potrebuje byť nonstop „obskakované“. Aj on rád prejaví city, ale len vtedy, ak mu dáte príležitosť. To znamená, že ak vy máte stále v ústach nejaké vyznanie, načo by sa obťažoval s prejavmi lásky on? Nechajte mu priestor, nepodsúvajte mu neustále pod nos vaše spaľujúce city.

Veci okolo peňazí si ujasnite

Peniaze k životu potrebujete. Sú súčasťou vášho vzťahu a môžu spôsobiť nemalé problémy. Preto je dobré od začiatku hovoriť otvorene o tom, kto koľko zarobí, ušetrí, minie. Spoločný rozpočet nie je zlá vec, určite pred partnerom nikdy netajte, že ste v mínuse alebo ste nezaplatili nájom. To, ako sa o výdavky podelíte, je len vecou vašej dohody. V žiadnom prípade ale ani jeden z dvojice nemôže očakávať, že celá domácnosť padne na plecia toho, kto zarába viac. Rozprávajte o peniazoch otvorene, vyhnete sa možným nedorozumeniam.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #spokojnosť #pár

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...