Keď to nejde...? Prestaňte sa snažiť

Vraví sa, že kto hľadá, ten nájde. Možno to platí o práci, no určite nie o láske. Tá prichádza sama.

01.04.2014 07:00
šťastná žena Foto:
Takto šťastne môžete vyzerať aj vy.
debata

A vo chvíli, kedy to najmenej čakáme. Preto to vyskúšajte. Je jedno, čo v láske riešite. Či chcete bývalého späť, alebo chcete úplne novú lásku a privolávate si do života nový objekt. Prestaňte sa snažiť. Vždy, keď si uvedomíte, že na to myslíte, uvoľnite sa a prepnite. Buď si začnite listovať v knižke, zavolajte priateľku na kávu, choďte si zašportovať. Svoju myseľ sa neustále snažte zamestnávať.

Vždy keď je najhoršie a zúfate, uvedomte si, že je to to najnebezpečnejšie. Bojujte proti tomu. Pretože toľko pozitívnej energie, ktorú ste dali do toho, aby ste privolali „jasnejšiu budúcnosť“, sa týmito negatívnymi myšlienkami môže zničiť. Preto keď je vám najhoršie, ľúbte sa a spravte čokoľvek, čím by ste tieto negatívne myšlienky zničili, odstránili.

Spomeňte si na všetko, čo vám pomohlo minule. Vaňa? Dobrá kniha? Stretnutie s priateľmi? Komédia? Slnenie na balkóne? Alebo uvariť si dobré jedlo? Spravte čokoľvek. Majte na pamäti, že všetko sa začne dariť vo chvíli, keď sa o to prestanete usilovať. Povedal to aj známy rakúsky psychiater Viktor Frankl.

Príde všetko, čo potrebujete. Ak predsa len potrebujete sústrediť niekam pozornosť, robte to, na čom vám záleží menej, resp. čoho máte dostatok. Pracujte, venujte sa svojim záľubám, jednoducho robte všetko, čo vás teší. Len nemyslite nikdy na to, čoho máte nedostatok, na to, čo vám chýba a neurobíte chybu vo svojom živote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #snažiť sa

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...