Namiesto lásky vás do vzťahu ženie strach?

Na veľkú lásku sa oplatí čakať. Vzťah bez nej je totiž odsúdený na zánik.

14.03.2014 17:50
hádka, kríza Foto:
Naozaj ste verili tomu, že s ním budete šťastná, hoci ho nemilujete?
debata

Máte strach, že zostanete naveky sama? A poznáte aj dôvody, prečo sa neoplatí hrnúť do vzťahu len a len kvôli strachu? Tu sú:

Vaše rozhodnutie vytvoriť s niekým vzťah je skôr postavené na strachu než láske? A žiadne rozhodnutie, ktoré má základy v strachu, nie je dobré. Uprednostníte fakt, že ste v nejakom vzťahu, než by ste si mali počkať na niečo skutočne úžasné.

To, že skončíte vo vzťahu len zo strachu je spôsobené aj tým, že si sama neveríte. Nemáte dosť sebavedomia, neveríte, že sa niekde nájde chlap, ktorý vás bude šialene milovať. A rovnako aj vy jeho. Naozaj si myslíte, že nikde na svete pre vás neexistuje ideálny chlap?

Ak sa ženiete do vzťahu z iných dôvodov, len nie z lásky, hneď to stopnite. Pretože, ak sa predsa len na voľačo také podujmete, oberiete sa o príležitosť byť skutočne šťastná, poznať skvelý pocit vášnivej zamilovanosti a rozvíjajúcej sa lásky. Neskôr si uvedomíte, že to bola chyba, ale už budete vo vzťahu uviaznutá a neschopná opäť zvoliť stav single, aby ste sa mohli posunúť vpred. Smerom k láske.

Samotný muž vás nezbaví strachu zo samoty. Možno na pár mesiacov uveríte, že ste vo vzťahu spokojná. Ale to si len nahovárate, pretože sa bojíte pravdy. Občas človek musí byť aj sám, aby spoznal, čo chce a čo nie. Ak si myslíte, že samota je horšia, než byť v zlom vzťahu s nesprávnym mužom, tak to je omyl. Aj vo vzťahu sa totiž človek môže cítiť veľmi opustený. A takéto stavy prichádzajú práve vtedy, keď ste zvolili nesprávneho človeka.

Riešite ľudí a príbuzných? Trápite sa nad tým, či vás neohovárajú, neľutujú, neposudzujú. Keď ste boli single, stále ste mali pocit, že ste terčom ich poznámok či úškrnov. Ale to ste si iba nahovárali. Naozaj sa cítite lepšie, keď máte po boku akéhokoľvek chlapa? Je vám jedno, že sa k sebe nehodíte a že nemáte nič spoločné? Stačí vám ten pocit, že niekoho máte a ľudia vám tak dakú konečne pokoj?

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #strach #dvojica #samota

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...