Rozprávať menej - prianie mnohých mužov

Stretávate sa aj vy s tým? Keď prídete po práci domov, máte pocit, že mu musíte povedať všetko. A najlepšie naraz.

17.03.2014 15:00
rozprávať, veľa hovoriť, debata Foto:
Vyrozprávajte sa tam, kde nájdete väčšie pochopenie.
debata

„Samozrejme, že priateľku veľmi ľúbim. Ale keď prídem po namáhavom dni domov, chcel by som aspoň trochu pokoja, čo ona samozrejme nevie pochopiť. Vraví, že sa o jej život nezaujímam,“ hovorí 27-ročný Tomáš, ktorý robí osobného trénera vo fitness centre. Už tu sa stretáva s klientkami, ktoré mu chcú povedať o svojom živote všetko, podobne ako kaderníkovi. „Ženám nikdy neporozumieme, to je jasné, ale aj moje počúvanie má svoje hranice,“ skonštatoval.

Pri tejto požiadavke vraj stále naráža na problémy. Inak to nebolo ani v prípade jeho predošlej partnerky. „Ony chcú strašne veľa rozprávať. Najlepšie, ak okomentujú každú situáciu. Sme na peknom výlete, sedíme na kopci a ony nevedia ani tú peknú chvíľu precítiť,“ myslí si Tomáš, ktorý sa na to snaží zvyknúť, no nedarí sa mu to.

Čo spraviť? Predsavzatie „budem menej hovoriť“, je v niektorých prípadoch priam nemožné. Ako môže rozprávať menej žena, ktorá má neustále nutkanie niečo povedať a okomentovať? A takých nás je, samozrejme, viac. Malým odporúčaním sú knižky o tichu, viac pokojných záľub ako napríklad golf či člnkovanie. Skúste sa zamilovať do ticha. A napokon, aj to, či máte po svojom boku toho pravého, zistíte podľa toho, že s ním dokážete byť ticho a nebude sa vám to ticho zdať trapné…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ticho #rozprávanie #problémy vo vzťahu

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...