Nie všetko o vašom vzťahu treba hovoriť kamarátkam

Kamarátky sú fajn, ale úplne všetko o vašom živote s partnerom vedieť nemusia.

09.03.2014 11:00
kamarátky, posedenie Foto:
Čo všetko pred kamarátkami zatajiť?
debata

Posedenia s kamarátkami sú skvelé. Rozoberáte všetko možné, nezastavíte sa pred ničím. Predsa len, niektoré témy týkajúce sa vášho vzťahu by mali ostať pred ich zvedavými pohľadmi skryté. O čom je lepšie pred priateľkami mlčať?

Dnes sme sa pohádali…

Každý pár sa háda. A nielen o vážnych veciach, ale občas prídu na pretras aj maličkosti. Stačí nevynesený kôš či zle zaparkované auto. A už je oheň na streche. Ale tak rýchlo, ako takéto malé hádky vzniknú, aj sa stratia. A tak nie je žiaden dôvod zaťažovať nimi kamarátky. Ak sa budete na hádky sťažovať príliš často, vaše priateľky automaticky zhodnotia, že žijete s agresívnym mužom, ktorého by ste sa mali zbaviť.

On platí to a ja zasa tamto

Nie je to ich vec, ako máte rozdelené financie. A už vôbec im nehovorte o finančnej situácii vášho drahého. Vy takisto nie ste zvedavá, ako sa skladajú na nájom či na čokoľvek iné. A niektoré témy by mali byť výsostne osobné. A spoločné financie takouto témou sú. Možno teraz musíte ťahať financovanie domácnosti vy, ale pred časom to bolo presne naopak. Zbytočne by to vaše kamarátky rozoberali. Keď nevedia všetky detaily, asi by to ani nepochopili.

Niektoré veci, ktoré robí, sú fakt nechutné

Nepríjemné zvyky mužov… To je kapitola sama o sebe. Ale načo ho zbytočne zhadzovať pred našimi priateľkami? Skôr sa zamerajte na veci, ktoré vám imponujú či ktoré na ňom máte rada. Ale nechutnosti, ktoré sa občas pritrafia, si nechajte len pre seba.

Jeho rodina, tak to je niečo…

Možno má viac ako zložité rodinné vzťahy, možno má brata, ktorý mu narobil naozaj veľa problémov. On je z toho nešťastný a snaží sa s tým vyrovnať. Vám sa zdôveril, pretože ste preňho človekom, pred ktorým nemá zábrany. Dôveruje vám. A vy? Pri prvej príležitosti ho zradíte a všetko zavesíte na nos kamarátkam?

Beriem ho ako svojho najlepšieho priateľa

Tak pozor! On je váš partner a máte k nemu špecifický vzťah. Určite ho nielen milujete, ale beriete ho aj ako kamaráta. Ale vaše priateľky určite nechcú počuť, že ich nahradil úplne vo všetkom. A každý z nás potrebuje okrem vzťahu aj kamarátov, ktorí nikdy nezradia. A preto nie je vhodné im vešať na nos, že už sú vlastne úplne „mimo hru“ lebo vy si vystačíte iba s vaším partnerom.

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #kamarátky #intímnosti

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...