Ako hovoriť s mužom, aby vzťah vydržal!

Muži a ženy sú rozdielni. Inak myslia, komunikujú a pritom sa jeden bez druhého nezaobídu.

02.03.2014 08:00
láska, vzťah, komunikácia Foto:
Rovnocennosť je heslo každého partnerstva.
debata

Nesprávna komunikácia však ženie vzťah do záhuby aj keby ste si v posteli rozumeli. Ak si ráno, na obed ani večer nemáte čo povedať, sexom to neuhráte, pretože aj ten utrpí na kvalite.

Veci na rovinu

Kto by nepoznal ten vtipný výkladový slovník ženských a mužských slov a skutočných myšlienok. Lenže v partnerstve to už taká zábava nie je. Tu by mali byť všetky nálepky strhnuté a hovoriť veci na rovinu. Ak začnete s náznakmi a ženskými taktikami, nech sa budete akokoľvek snažiť, partner ich nepochopí a koniec koncov ani pochopiť nebude chcieť. Ženské triky sú sexi pri flirtovaní a pri prvom rande, v partnerstve pri hre na pani tajomnú spáchajú viac škody ako úžitku.

Romantiku premyslite spoločne

Čakať na romantické večery je pekná vec. Ešte krajšia je však hodiť do osudia svoje spoločné sny a postupovať podľa nich. Mužská a ženská predstava romantiky sa zásadne zvykne líšiť, ale už len robiť kompromisy a tešiť sa navzájom je romantika, ktorá sa nezaobíde bez patričnej komunikácie. Romantiku nerobí nikto sám pre seba a tak o nej treba aj komunikovať.

Partneri na úrovni

Rovnocennosť je heslo každého partnerstva. Muži sú veční džentlmeni a radi vám dajú pocit, že ste ich princezné, ak v komunikácii nebudete hrať hru na schovávačku. Bez akejkoľvek nadradenosti či výrazu: „Čakala som, že si to domyslíš!“ Nie, nedomyslí, pretože čaká, že ste dvaja rovnocenní a nie jeden, ktorý myslí a druhý háda. Vzťah bude živší, krajší a bez zbytočných čiernych dier, ktoré ho pohlcujú.

Prvý krok nie je prešľap

Komunikácia je základom vzťahu. Je tancom dvoch dospelých ľudí, a preto sa nemusíte báť vykročiť prvá. Očakávate od partnera niečo, čo by ste rada? Pokojne to urobte sama. Muži veľmi radi kopírujú to, čo je príjemné, ale nie sú tí, čo chcú neustále dobývať ženské srdce, hoci ste si povedali spoločné áno už pred dávnymi rokmi. Pokojne chyťte vo vzťahu vedenie a komunikujte nielen slovami, ale aj činmi. Pre partnerstvo je to skala, na ktorej sa dá postaviť celé rodinné hniezdo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #flirt #romantika #partneri

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...