Strata záujmu bolí, ako ho udržať?

Keď sa do vzťahu vkradne pasivita, hrozí vzájomné odcudzenie, ba i rozchod.

01.03.2014 11:00
láska, vzťah Foto:
Pozorne vnímajte partnerove správanie, poskytnite mu zázemie, ale dajte mu i slobodu.
debata

Ak to stojí za to, mali by sme sa neustále snažiť o partnerovu priazeň a priebežne oživovať nudnejšie obdobia. No i prílišná snaha môže toho druhého ubíjať, chce to dobre namiešaný pomer – cit, rozum a vášeň.

Signály lásky – ako s nimi naložiť?

Pri rozvíjajúcom vzťahu, ktorý má pred sebou ešte niekoľko štádií kým dosiahne úroveň harmonického a stabilného partnerstva, postupujeme pomaly. Teda – mali by sme, aby to nebolo unáhlené a o pár rokov by nám z lásky ostala len apatia, či iné nemilé pocity. Záujem o toho druhého sa má ukazovať, no nič nepreháňať a s rozumom i citom sledovať reakcie, podľa ktorých zvážiť svoje ďalšie správanie.

Už je ruka v rukáve? Nepokaziť to…

Ste pár a prirodzene prichádzajú i chvíľky, kedy sa vytratí iskra, je vo vzťahu tichšie. Zabudnite na paniku, ale nepodceňujte situáciu. Pokúste sa udrieť na partnerovu strunu, niečím ho príjemne prekvapiť, podnietiť i u neho chuť urobiť niečo zaujímavé pre vás. Malo by to byť vzájomné, iba tak môžete byť spolu šťastní.

Niekedy nezaškodí trochu taktiky

Občas si zahrajte aj rolu nedostupnejšej, ale musí byť cítiť šancu, že pri snahe vyčariť vo vašej duši úžas sa ľady pohnú. Keď sa rozhodnete taktizovať, mali by ste vedieť odhadnúť, čo sa hodí a čo už nie. Najmä, ak si chcete udržať partnerov záujem a myslíte to s ním seriózne. Nie je to vždy jednoduché, sprevádzajú nás rôzne emócie, veľa ovplyvňuje miera zaľúbenia – ktorá môže vzťah posunúť, no i zmraziť. Chce to neraz krotiť svoje vášne, pozorne vnímať partnerove správanie, vedieť poskytnúť zázemie, ale dokázať dať i slobodu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #signály lásky #taktika vo vzťahu

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...