Bolesť hlavy už nie je výhovorka na odmietanie sexu. Sex ju lieči

Zo všetkých výhovoriek, ktoré ženy používajú, aby sa vyhli milovaniu, je bolenie hlavy tou najčastejšou.

25.02.2014 09:02
bolesť hlavy - sex - partneri - konflikt Foto:
Milovanie je na bolenie hlavy dobrým liekom.
debata

Je to skutočne pravda, alebo je to len zámienka, ako sa vyhnúť sexu Možno vás prekvapí štúdia, ktorú realizovala Münsterskú univerzita v Nemecku, píše francúzsky server Gentside.

„Dnes večer nie, bolí ma hlava“ alebo „celý deň mám migrénu, zabudni na to,“ tieto vety sú na dennom poriadku. Avšak podľa jednej štúdie naopak sex pomáha zmierniť silnú bolesť hlavy aj migrény. Tak teda páni, na túto výhovorku starú ako svet teraz máte protiodpoveď!

Nemecká Münsterská univerzita si nechala vypracovať štúdiu, ktorá dokazuje, že bolesti hlavy už nie sú platným dôvodom, prečo sa nemilovať. Na štúdii sa zúčastnilo 400 osôb postihnutých bolesťami hlavy alebo migrénou.

Vedci zistili, že takmer polovica účastníkov štúdie, ktorí trpeli silnou migrénou, zaznamenala podstatné zlepšenie stavu. Dokonca mohli konštatovať, že u každej piatej osoby bolesť úplne vymizla. Ako je to možné?

Jedna z teórií, ktoré vedci vypracovali, spočíva v tom, že pri sexe sa uvoľňujú endorfíny, ktoré na náš nervový systém pôsobia ako analgetikum. Inak povedané, sex nám pomáha uvoľňovať prírodné substancie zmierňujúce bolesť, uvoľňujúce napätie a stres.

Vymizne migréna definitívne, alebo nie?

Zo 400 účastníkov malo 60 percent migrény, zvyšok trpel bežnou bolesťou hlavy. Z výsledkov vyplynulo, že 19 percent ľudí postihnutých migrénou pocítilo po milovaní úplnú úľavu, u 51 percent bolo konštatované stredné zlepšenie stavu a u 30 percent sa bolesti zoslabili len mierne. Je potrebné spresniť, že 50 percent účastníkov trpiacich silnou migrénou pocítilo výrazne väčšiu úľavu od bolesti, ako keby užívali lieky.

Migréna teda neustane u všetkých, ale určite sa zmierni. Je na mieste konštatovať, že nás bolesť vyvolávaná silnou migrénou robí neschopnými plniť akékoľvek úlohy, a teda aj pracovať. Nie je to však výhovorka, prečo sa vyhýbať sexu. Záverom možno zhrnúť, že sex je pre zdravie prospešný.

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #bolesť hlavy #odmietanie sexu #uvoľnovanie endorfínov

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...