Príbeh: Bola som len jeho úchylná náhrada

Veronika bola zrejme obeťou, no neuvedomovala si to. Laco, ktorý ju začal obletovať, bol v skutočnosti posadnutý jej staršou, už vydatou sestrou.

13.02.2014 17:00
sestry, súrodenecký vzťah, súrodenci Foto:
Ich vzťah bol kedysi takýto.
debata

Veronika sa to dozvedela až oveľa neskôr. Chodili spolu už takmer polroka, keď zistila, ako sa veci majú. Zaregistrovala napríklad, že sa cíti nesvoj, keď sa so sestrou stretnú a potom si dala do súvisu aj údiv, keď jej sestra zistila, že spolu chodia. Laco si nikdy na Martu netrúfol, aj preto, že bola oveľa staršia a nikdy nebola single. Zato ona si jeho záujem všimla. Ten sa prehliadnuť nedal.

Ešte ako pubertiak sa jej snažil prihovoriť a keď sa to nedarilo, chcel ju aspoň zdraviť. Ona však nejavila žiaden záujem. To Laca ešte viac priťahovalo. A keďže sa jej chcel stále priblížiť, viac a viac, zvolil nie najšťastnejšiu cestu. Začal si „nahovárať“ jej mladšiu sestru Veroniku. Ťažké to nebolo a hralo mu do karát, že Veronika sa rýchlo namotala.

Zistenie, že chodím s frajerom, ktorému na mne vôbec nezáleží a všetko, o čo mu ide, je len dostať sa do blízkosti mojej staršej sestry, bolo ako prejsť peklom. Prirovnala by som to k nevere, pre mňa to aspoň znamenalo približne toľko. Áno, podviedol ma," plače Veronika. Keď Lacovi nekompromisne oznámila, že sa s ním chce rozísť, nemihol ani brvou.

„Nevedel sa ani pretvarovať a ja nechápem, ako som si za tie tri roky dokázala nevšimnúť, že ma neľúbi. Je pravda, že mi to nehovoril, ale mala som kamarátky, ktoré mi tvrdili, že je to "normálne“. Normálne to nebolo!" Podľa Veronikinej verzie mal „naučených“ pár slušných póz, ktoré by mal muž vo vzťahu zvládnuť ako je kupovanie darčekov a tých sa držal.

Veronika, ktorá sa z rozchodu stále nespamätala, si ešte navyše sype soľ do rany. Utápa sa v úvahách, ktoré môžu byť pravdepodobné. „Keď sme spolu spali, určite si predstavoval ju. A to, že sa snažil dostať cezo mňa len do jej prítomnosti, čo ho vzrušovalo, s tým sa neviem vyrovnať.“ Sestra sa jej navyše po rozchode so všetkým priznala. Išiel po nej, robil až choré veci, aby sa k nej dostal. A táto spomínaná bola jednou z nich.

„Toto nebol tradičný rozchod typu, už ma nemiluje, ide sa ďalej, naše cesty sa rozišli,“ vraví Veronika. Už teraz vie, že sa bez odbornej pomoci zrejme nezaobíde. Jednu jedinú vec uznáva, že len čo na to prišla, nechal ju ísť. Mohol totiž ešte bojovať a všetko dvojnásobne skomplikovať. Veronike však už čas, ktorý lieči, beží…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sestry #náhrada #nešťastný rozchod

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...