Kamarátka na inej finančnej úrovni?

Máte kamarátku, ktorá je z iného sveta ako vy? Trápi vás to, ale stratiť ju nechcete?

11.02.2014 14:00
kamarátky, priateľky Foto:
Všetko sa dá, len treba chcieť.
debata

S kamarátstvom je to podobné ako s partnerstvom. Bude vás stáť veľa odriekania a tolerancie. Ak, pravdaže, o priateľku nechcete prísť. Prvá zaťažkávajúca skúška priateľstva je zmena. A čím väčšia, tým horšie pre vás. Ak vaša priateľka nečakane (a na dnešnú dobu skoro) otehotnie, pričom vy len naháňate toho pravého, je dosť pravdepodobné, že sa vaše cesty, hoci len dočasne, rozídu. Jednoducho, už nebudete mať o čom.

Čo ešte priateľstvo narúša, je finančná úroveň, ktorá sa nedá porovnať. V prípade, že vy triete biedu a už roky bedákate nad tým, že nemáte peniaze a ona ich má požehnane, môžete o priateľstvo prísť. Aj keď vám nebude dávať najavo, že sa má lepšie, nebudete to vedieť prehliadnuť. Uvedomenie si toho, že nikto nemá všetko, po čom túži, vám môže pomôcť, nezhody však začnú prichádzať v bežnom živote.

Dovolenka. Ak ju budete plánovať, môžete sa mať akokoľvek rady, nezhodnete sa v prípade, že jedna chce na ceste šetriť a druhá rozhadzovať. V takom prípade musí jednoznačne prísť na rad kompromis. Urobte ho vy a očakávajte ho aj od nej. Vysvetlite jej, že s vami nemôže rátať v prípade, že potrebuje bývať v drahom hoteli priamo na pláži. Urobte ho aj vy a pre dobrý zážitok si napríklad požičajte. Ide o to, aby ste sa obe priblížili čo najviac k tomu, aby ste boli spokojné. Nebude to až také náročné, treba len trochu chcieť.

Je veľmi dôležité, aby ste si pravidlá ujasnili už doma, aby vo svete neprichádzalo k nezhodám. Pretože s tými sa môžete stretávať na každom kroku – pri výbere reštaurácie, pri prenájme ležadla, na ktorom budete chcieť ušetriť, pri každodennom ponocovaní. S takouto kamarátkou musíte vopred vedieť, na čom ste! Nenechajte si tiež od nej platiť. V prípade, že jej prasknú nervy a povie, že vás pozýva, môžete to využiť raz, no rozhodne nie viackrát. Hrozí, že vám neskôr začne vyčítať, že ju využívate. Alebo ešte horšia verzia, prestane sa s vami „bezdôvodne“ baviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kamarátstvo

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...