Oddelené postele: Existuje medzi nimi partnerské šťastie?

Nehovoríme o situácii, keď medzi vami zaúraduje hádka a máte pocit, že toho najbližšieho pri sebe neznesiete pekne dlho, nieto ešte aj v noci.

10.02.2014 08:20
manželia - oddelené spálne - kríza Foto:
Môže oddelené spálne manželstvu prospievať, či skôr škodia?
debata

V tom prípade sú oddelené postele dobrým liekom na uvedomenie si vzájomnosti. Existujú však prípady, keď sa oddelené postele stanú bežnou súčasťou života. Je možné mať naďalej šťastie (aj sexuálne), keď je jedna posteľ dvom jednoducho málo?

Ach, to chrápanie…

Najčastejší dôvod, prečo si aj milujúce dvojice chodia líhať do oddelených miestností. Chrápanie je veľkým problémom mnohých dvojíc a v prípade, že sa nedá vyriešiť ako zdravotný problém, sú oddelené postele alternatívou pre plnohodnotné fungovanie vzťahu. Aj preto, že sa môžete milovať, láskať, hrať a odísť sladko spať. Ak jeden z partnerov chrápe, nevyspia sa dvaja a to je koniec pre milostné hry, pokojné spolunažívanie aj lásku.

Dieťa

Malé dieťa vie spraviť s manželskou posteľou paseku. V tomto prípade však nejde všetko podľa predstáv. Pozor na to, aby dieťa nespávalo v manželskej posteli častejšie ako partner. Mužskou mierkou povedané, uprednostníte záujmy potomka pred vášňou partnera. To je tá kvapka oleja do ohňa, ktorý vie po narodení detí spraviť zo spolunažívania tak trochu dusné peklo.

Priestorové dôvody

Nie vždy si vie nová láska hneď nájsť cestu aj k spoločnému bývaniu a oddelené postele sú preto častou súčasťou života mladých párov. Je ohrozené šťastie dvojíc, ktoré sa stretávajú na striedačku a manželská posteľ je pre nich len vzdialeným snom? Štatistiky hovoria práve o opaku. Mladí, ktorí nemajú možnosť spávať spolu, hľadajú množstvo príležitostí na sex, láskanie aj aktivity pomimo. Sú v sexuálnom živote kreatívnejší a dokonca sex začína upadať práve v momente, keď sa nasťahujú do svojho. Ak je oddelená posteľ ako z núdze cnosť, vyťažte z nej čo najviac, pretože ten čas aktivity, vášne a zamilovanosti sa už nevráti.

Rozdielne návyky

Či už je to práca, záujmy, alebo rozdielny biorytmus, niekedy sú oddelené postele doslova nutnosťou. V takýchto prípadoch je dôležité zladiť aspoň tie dni, keď môžete spať spolu. Manželská posteľ nie je len o sexe, ale aj o pritúlení pri zaspávaní a prebúdzaní. Tento akt vytvára hlboký pocit lásky a partnerstva. Hoci nemusí byť každý deň, je potrebný a preto napriek oddeleným posteliam treba aspoň raz za čas, zaspávať a prebúdzať sa spoločne.

debata chyba
Viac na túto tému: #šťastie #manželia #oddelené postele #spálňa #fungovanie

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...