Žiarlivý chlap? Ešte máte šancu!

Máte pocit, že máte ukážkový vzťah, no komplikuje vám ho žiarlivosť vášho chlapa?

06.02.2014 17:30
žiarlivý muž, konflikt vo vzťahu Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dá sa s tým niečo robiť. Nie je to prekážka, pre ktorú by ste sa mali vzdať a zo vzťahu nadobro vycúvať. Vnímajte žiarlivosť muža ako akýkoľvek iný problém. Ktorý sa však nemá pozametať pod koberec, ale vyniesť ho na slnko a pozrieť sa naň zo všetkých strán. Existuje viacero riešení, ako mužovi nedať príležitosť žiarliť a jeho negatívne pocity eliminovať.

Hneď, ako si všimnete, že na vás žiarli – má tendenciu kontrolovať vám mobil, alebo neskrýva pocity, keď sa bavíte s jeho kamarátom, opýtajte sa ho na rovinu: Žiarliš? Občas pomôže, keď prejavíte, že vám to lichotí. To ale len na chvíľu, pretože v ňom budú negatívne pocity zmietať tak či tak, len ich bude viac krotiť. Potom vyplávajú na povrch v možno ešte väčšom štýle. Možno by sa to dalo prirovnať k diéte, kedy si odopierate sladkosti. Hneď, ako schudnete, začnete sa ním napchávať.

V prvom rade však žiarlivosť v partnerovi nepodporujte. Keď niekam idete, držte sa ho za ruku, venujte mu pozornosť. A buďte celkovo pozorná, napíšte mu cez deň, aký má deň, informujte ho o tom, čo prežívate vy. Keď už bude najhoršie, čaká vás debata. Vyhraďte si na to príjemné miesto aj čas. Povedzte mu o svojich pocitoch, o tom, ako so žiarlivosťou žiť nemôžete, že to vnímate ako nedôveru. Pohrozte mu aj rozchodom, ak to tak cítite. A sledujte, čo sa zmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #žiarlivý muž

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....