Ste priveľmi rozdielni? Ako udržať váš vzťah?

Urobte z toho, že ste takí odlišní, výhody vášho vzťahu.

01.02.2014 14:30
láska, rozchod, hádka Foto:
Nie ste práve dokonalý pár, ale to predsa nevadí.
debata (2)

Ak ste sa ocitli vo vzťahu s mužom, ktorý je úplne iný ako boli vaši predošlí partneri a navyše je aj dosť odlišný od vás, môže to vo vzťahu začať robiť problémy. Na druhej strane, ak viete s vašimi odlišnosťami dobre zaobchádzať, nemusíte si hneď dávať zbohom. Ako využiť vo vzťahu to, že ste tak veľmi „iní“?

Naučíte sa byť slušnejšími

Aj vaše názory sú iné a väčšina vašich diskusií vyústi do hádky. Ale nemusí to tak byť. Menej ješitnosti a sebastredniosti a viac pochopenia či empatie. A je po probléme. Namiesto osočovania, hádania sa a presviedčania toho druhého o vlastnej pravde sa skúste pozrieť na veci trocha inak. Vlastne musíte to urobiť, keď nechcete uviaznuť vo večnom kolotoči hádok. Možno sa stanete pokojnejšou, získate nadhľad, naučíte sa správať empaticky. A práve to je výhoda vášho vzťahu.

Nie ste súperi

Ak ste obaja skvelí v úplne odlišných oblastiach, je to veľká výhoda. Nezávidíte si, neposudzujete úspechy či neúspechy partnera priveľmi kriticky. Každý sa vyznáte vo svojej oblasti a to je vaša výhoda. Nikdy neberiete partnera ako súpera, pretože on do toho, čo robíte vy, veľmi nevidí. Vníma len výsledný produkt – čiže vás úspech a vašu spokojnosť. A tak sa môžete tešiť bez toho, aby ste sa zožierali závisťou, že je v niečom lepší ako vy.

Bohatší spoločenský život

Obaja máte priateľov z iných oblastí a trávite s nimi svoj voľný čas. To je skvelé, nie ste závislá výlučne na tom, čo pre vás vymyslí partner. Na druhej strane, ak sa z času na čas vyberiete von s jeho kamarátmi, spoznáte úplne iný svet, než je ten váš. Od vašich priateľov sú odlišní a pre vás zaujímaví. A tak, keď si z času na čas prestriedate partie, dosť to obohatí aj váš spoločný život ako dvojice.

Lepší životný rozhľad

Ak spolu žijú dvaja ľudia, ktorí sa vo všetkom zhodnú, na veci majú rovnaký názor a takisto ich záľuby či práca sú podobné, chýba im občas nejaké vzrušenie z nového a nepoznaného. Vy sa toho báť nemusíte. Ste takí odlišní, že každý deň sa od partnera dozviete niečo, o čom ste ani netušili. A tak isto dokážete vy prekvapiť jeho. I keď, treba priznať, že nie vždy sú podobné prekvania úplne skvelé, niekedy dokážu aj nepríjemne zabolieť. Ale aj vďaka nim je váš život nabitý niečím, čo možno klasické páry postrádajú – každodenným vzrušením.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výhody #hádky #partneri #odlišnosť

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....