Rovnaké hádky stále dookola?

Znepríjemňuje si vzťah rovnakými hádkami? Prestaňte s tým!

27.01.2014 16:00
hádka, nevera, problémy Foto:
Opäť sa hádate? Čo s tým?
debata

Hoci ste si už tisíckrát sľúbili, že niektoré veci na svetlo sveta vyťahovať nebudete, napriek tomu sa práve kvôli nim dokážete opäť pohádať. Neviete odolať a vaša povaha vám nedovolí zabudnúť a odpustiť? Aké hriechy najradšej vyhadzujete partnerovi na oči?

Zasa si sa stretol s bývalou?

Ste spolu už pár rokov, ale tá žena vám neuveriteľne leží žalúdku. Hoci mu dala zbohom už poriadne dávno, stačí, aby mu zavolala a on sa s ňou stretne. Samozrejme, on tvrdí, že čisto priateľsky. Ale vás to dokáže tak rozčúliť, že by ste ju v danom momente dokázali zavraždiť pohľadom. A pritom si stačí uvedomiť, že máte fungujúci vzťah a váš drahý vás skutočne miluje. To, že ju berie ako starú kamarátku a o stretnutiach vám navyše vždy povie, určite neznamená vážne ohrozenie vzťahu. Myslite na to v momente, kedy vám stúpne žlč a vy mu budete chcieť opäť poriadne „vyčistiť“ žalúdok.

Prečo ti v noci vyvoláva kolegyňa?

Má v práci kopec stresu. To chápete. Ale čomu už rozumiete menej, sú večerné pracovné telefonáty jeho extrémne snaživej kolegyne. On to vždy slušne zodvihne a problém rieši. Bez zbytočných emócii, vecne a profesionálne. Ale vám to aj tak nedá spávať a vždy takýto telefonát vyvolá hádku… A opäť absolútne zbytočne. Ak pred vami nič netají, nezatráva sa s mobilom na toalete a netvári sa tajomne, ide zrejme naozaj len o pracovné problémy, s ktorými si daná slečna nevie poradiť. Tolerujte to, nenechajte na sebe pričasto poznať, ako vás zožiera žiarlivosť. Kým je váš partner úprimný a nerobí tajnosti, môžete pokojne spávať.

Kedy si mal byť doma?

Tak na túto vetu úplne zabudnite a na hádky s ňou spojené takisto. Nie ste jeho matka, aby ste mu dávali povolenie ísť von či na pivo. Je to predsa dospelý muž, ktorý vie, kedy a v akom stave má prísť domov. Ak sa mu občas stane, že svoj pobyt vonku „pretiahne“, nepredvádzajte scénu hneď medzi dverami. Najmä nie v čase, keď príde v „dobrej nálade“. On vaše výčitky aj tak nevníma. Radšej mu ráno povedzte, že ste sa oňho báli a nabudúce nech vám aspoň zodvihne mobil alebo zavolá, že sa mieni zdržať. Ak to nepochopí, urobte presne to isté, čo on. Túlajte sa s kamarátkami do noci, nedajte mu nič vedieť a keď konečne dorazíte domov, nonšalantne mu povedzte, že ste sa iba dobre bavili a stratili ste pojem o čase.

Mohol by si láskavo konečne vybaviť „tú vec“

Nepríjemné povinnosti odkladá na neurčito? Možno aj jeho trápi stiahnutý žalúdok či strach, len vám to nechce povedať. Vy od neho očakávate, že vybaví všetko aj za vás. A pritom vás nezaujíma, ako sa cíti. Možno mu naozaj spôsobuje problém o čosi žiadať a tak sa radšej doma vždy nejako vyhovorí. Namiesto večných hádok sa v kľude dohodnite na spoločnom riešení nepríjemných záležitostí. Nie je fér, ak takéto veci ležia výlučne na jeho pleciach a vy to navyše ešte aj pekne znepríjemňujete stálymi výčitkami.

debata chyba
Viac na túto tému: #problémy #hádky #muž a žena

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...