Je láska iná, keď máte dvadsať?

Nie všetky predstavy o láske musia byť aj pravdivé.

26.01.2014 08:00
dievča, mladá žena Foto:
Láska všetko zmení...
debata

V dvadsiatke si človek o láske či vzťahu môže robiť ilúzie, ktoré nemusia byť pravdivé. Podľahnúť dojmu o jedinom možnom šťastí môže byť následne poriadne bolestivé. Čo si v dvadsiatke ľudia myslia o láske?

Že nájsť lásku nie je problém

Ak máte dvadsať, ste presvedčená, že na všetko máte kopec času – nájsť si skvelého muža, prácu snov či čokoľvek iné, čo si so svojím životom spájate. Ako starneme, máme pocit, že času je čoraz menej. A tak sa dostávame do stresu. Ak máte dvadsať a nájdete veľkú lásku, nenechajte si ju ujsť. Láska totiž neklope na dvere každý mesiac a tá skutočná môže vydržať na celý život.

Že na vzťahu netreba pracovať

Všetko sa vyvíja samé bez nášho pričinenia? Áno, dvadsiatnici tomu veria… Láska či vzťah si žijú vlastným životom bez ohľadu na to, či vôbec vyvíjame nejaké aktivity. Ale časom každý príde na to, že občas aj veľká láska potrebuje „nakopnúť“, potrebuje prebrať k životu. Teda v prípade, že o ňu nechceme prísť. S partnerom treba byť na spoločnej vlne, lebo inak sa môže z lásky stať len zvyk a ten sa jedného dňa „rozplynie“ do nenávratna.

Že láska zmení človeka od základov

Dvadsiatnici podľahnú ľahko dojmu, že láska dokáže úplne všetko. Krásna predstava o tom, ako si zmeníme partnera podľa svojich predstáv, s akým nadšením bude plniť naše požiadavky, sa poľahky udomácni v mysli. Ak aj nejaká zmena z lásky prebehne, nie je to nič trvalé. Preto pri výbere partnera treba brať do úvahy to, aký je v skutočnoti, nie to, akého by sme ho chceli mať. Netreba prehliadať všetky nedostatky iba v mene šialenej zamilovanosti.

Že jeden človek dokáže naplniť všetky naše potreby

Na pár mesiacov určite. Dokážete spoločne robiť všetko, od raňajok až po neskorú večeru. Ste presvedčená, že nepotrebujete nikoho a nič, že vám stačí len on. Jediný človek však nemôže zvládnuť všetko a zaplniť celý náš život. Každý by mal mať aj vlastný kúsok života, priateľov, zájumy, ktoré sa odvíjajú nezávisle od aktuálneho vzťahu.

Že „pán pravý“ znamená dokonalé šťastie

Ak ste nešťastná, ľahko uveríte, že jediný, kto vás môže urobiť šťastnou, je muž po vašom boku. A to môže byť nebezpečné. Život podriadite výlučne hľadaniu toho pravého, namiesto toho, aby ste pracovali najskôr na vlastnom šťastí, ktoré by bolo nezávislé od mužov. Nepodliehajte falošnej ilúzií o jedinom šťastí v živote, určite ich je viac, len musíte vedieť, kde hľadať.

debata chyba
Viac na túto tému: #predstavy #dvadsiatnici #pán pravý

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....