Zdvorilostný vzťah - povinná cesta do pasce

Nielen so známymi, ale i s niektorými rodinnými príslušníkmi udržiavame kontakty len na formálnej úrovni.

20.01.2014 15:15
láska, vzťah, problém Foto:
Rozmýšľate, ako zo vzťahu vykľučkovať a nikoho neuraziť?
debata

Niekedy je to nevinné nutné zlo, ktoré bez väčších otrasov pretrpíme, pretože to robíme s dobrým úmyslom – pre niekoho, koho máme radi a jemu sa to ráta. No môže sa to otočiť proti nám!

Zradné situácie

Viete, že máte mať v úcte toho či onoho, ale nemáte si s ním čo povedať a čo je horšie, ak pri osobnom stretnutí zisťujete, že sa v jeho prítomnosti vôbec necítite dobre. Ale v podstate vám neublížil a to, čo sa podobá na útok, je pod triezvou optikou iba jeho bežná forma prejavu. Čo v takomto prípade, navyše ak ide o blízkeho príbuzného vašich rodičov, partnera a podobne? Odosobniť sa a snažiť o neutrálny postoj, obchádzať chúlostivé témy a nebáť sa dať najavo, ak s niečím nesúhlasíte, alebo o niečom pochybujete.

Slová, gestá, činy

Iste, občas vaša intuícia šípi dobre a ak je tu niekto vážený v rodine, ale zároveň je hlavným narušiteľom pohody, ktorý vedome útočí i na vás – môžete s tým mať osobný problém. Rozmýšľate, ako z toho vykľučkovať, nikoho neuraziť, nepoštvať si proti sebe ešte viac aj onú kontroverznú osobu a ostať sám sebou. Najlepší recept je veriť si aj naďalej, šetriť slovami, gestami a činmi, všetko má totiž veľkú výpovednú hodnotu a môže v konečnom dôsledku zraniť práve vás. Manipulátori, útočníci a zakomplexovaní ľudia dokážu zúročiť vaše reakcie (ktoré sa im nepáčia!) tak, aby ich obrátili proti vám.

Opičia láska…

Tou zvláštnou láskou, ktorá vás viac dusí než teší, oplývajú neraz i tí najbližší. Nepríjemné je, ak viete presne o čo ide a ste nútení (čiže citovo a vzťahovo vydieraní) k tomu, aby ste oného človeka tolerovali, ukazovali mu úctu a priazeň. A ak to urobíte veľmi presvedčivo, stane sa, že vám nielen uverí, ale pocíti nad vami veľký vplyv a neudrží svoju nie príliš citlivú a empatickú povahu. Vtedy sa môže stať, že hoci to myslí aj dobre, tú jeho lásku neunesiete a zmení sa už na ozajstné bremeno a nenávisť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #zradná situácia

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...