Internet rodí aj zabíja vzťahy

Svet internetu zmenil chápanie lásky aj vzťahov. Nájsť si nového partnera vďaka internetu nebolo nikdy ľahšie.

13.01.2014 08:30
internet - vzťahy na internete - počítač -... Foto:
Nielen slobodní jedinci ťukajú po nociach do klávesnice. Nájsť si internetového kamaráta, či kamarátku, nemusí byť zlé. Ale... Môže sa to zle skončiť.
debata

V internetovom bare nájdete za jeden večer množstvo ľudí hladných po zoznámení. Bol by hriech niektorého neuloviť pre seba. Niekedy však lákavý svet virtuálnych charakterov môže byť aj zárodkom krízy skutočného vzťahu.

Láska cez internet

Bolo o nej nakrútených množstvo filmov a popísaných množstvo strán kníh. Láska prenesená zo sveta virtuálneho do reálnych postelí. Je to romantika, dobrodružstvo, radosť skúmať, čo nám nové stretnutie prinesie. Ak prekonáte úskalia toho, že človek na opačnej strane počítača môže byť niekto úplne iný, ide o pozitívnu správu. Ak aj pri káve pôsobí stále tak príjemne, ako v pozícii fantóma, je možné, že sa zaradíte k tým, ktoré si vďaka internetu našli super frajera.

Leptanie krízy

Internet je nástrojom, nad ktorým staršia generácia len krúti hlavou. Mladá generácia v ňom hľadá východiská. Nielen vtedy, keď niečo nevie, požiada o radu skúsený internetový vyhľadávač, ale aj v prípade, že vzťah dvoch ľudí škrípe. Mnoho z nich zamieri na internet. Nájdu ľudí, s ktorými si zrazu rozumejú lepšie ako s tými, ktorí leží v ich spálni. Nemusí ísť o chuť byť neverný, ani o cielené vyhľadávanie náhrady. Možno iba príjemný „pokec“ s niekým, kto zdieľa podobné názory. Avšak v tomto prípade môže (ne)riešenie krízy dokonale rozleptať aj tie zvyšky dôvery a lásky, ktorá ostávala medzi skutočnými partnermi.

Tisíce zadaných

Nielen slobodní jedinci ťukajú po nociach do klávesnice. Nájsť si internetového kamaráta, či kamarátku, nemusí byť zlé. Je to ako potrkokať si s kamarátmi pri pive, či kamarátkami pri káve, ale verte, či nie, partner prípadné odhalenie bude vnímať úplne inak. Je preto omnoho lepšie skončiť s povestným ramenom na vyplakanie skôr, ako sa niečo stane. Pretože ako hovoria odborníci na vzťahy, kamaráti sú určite dobrá vec, ale vzťahom zvyknú málokedy pomôcť, obvykle iba sypú soľ do otvorenej rany.

Venujte sa vzťahu

Hranie hier na sociálnej sieti, alebo čítanie stále tých istých bulvárnych správ, pomáha zabudnúť na realitu. Chatovanie si s kolegami, či prípadnými anonymnými neznámymi je skvelá zábavka počas cesty vlakom, ale rozhodne nepredstavuje náhradu za riešenie skutočných vzťahových problémov. Skúste čas investovaný do písania s inými vliať do vlastného vzťahu a uvidíte, že si udržíte aj živú lásku získanú cez internet aj tú, ku ktorej ste sa možno prepracovali klasickými postupmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #internet #vzťahy

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...