Sex ako spoľahlivý základ vzťahu

Dáme na frak všetkým, ktorí tvrdia, že sex po svadbe je tá najlepšia vec, ktorú môžete pre manželstvo urobiť.

11.01.2014 08:00
manželstvo, láska, vzťah Foto:
Manželstvo vydrží dlhšie na spoločnom sexuálnom základe.
debata

Omyl, pretože štatisticky sa potvrdilo, že manželstvo vydrží dlhšie na spoločnom sexuálnom základe ako iba na tom, že si rozumiete.

Pozrime sa pravde na zúbok

Každé druhé manželstvo sa končí rozvodom. Štatistika rozpadov vzťahov skutočne nie je pozitívna a pritom ako sa hovorí, sú tam započítané všetky páry, ktoré si vravia, že im to vydrží. Omyl je pravdou a býva krutý a bolestivý. Pritom iba málo párov začne práve dobrým sexom. Oficiálne štatistiky nevery neexistujú, no vieme, že nevera začína kvôli sexuálnej frustrácii a vydrží často dlhšie ako partnerstvo. Niekedy dokonca do partnerstva prerastie.

Prečo je sex tak dôležitý?

Po pude sebazáchovy je pud zachovania vlastného rodu dvojkou v našom vnímaní. Preto je prioritou ľudského snaženia zachovať samého seba a dostatok sexuality. Večerné rozhovory, spoločné záľuby, pohoda domáceho krbu, to je všetko až na ďalších miestach. Stavať preto rebríček dokonalého vzťahu odzadu je omnoho horšie, ako mať odzadu dobrý sex. Hoci sa už milovanie nespája s plodením, génom a túžbe po kopulácii to nevysvetlíte. Preto sa mnoho vecí dá prepáčiť, ak v posteli všetko funguje. Na druhej strane, aj malý kameň úrazu sa môže premeniť na veľký problém, najmä ak mu podkúri aj nepokojnosť v sexuálnej oblasti.

Rozdielne predstavy

Muži a ženy majú rozdielne predstavy v sexuálnom spolunažívaní. A predstavy sa rôznia od chlapa k chlapovi a od ženy k žene. Kto je milovník drsnejších hier, nevydrží na diéte romantiky. Prirodzene aj naopak. Ak partnera vzrušujú kostýmy a tým jediným, čo má doma je pyžamo, aj keby ste si rozumeli vo všetkom ostatnom, jeho pud mu velí vytiahnuť päty z domu. V pätnástich na vzrušenie stačí aj vidieť nahé rameno, ale časom čoraz viac vystupujú na povrch sexuálne preferencie a pokiaľ si ich partneri nevedia splniť, kolabuje celý vzťah.

Intenzita aj vášeň

Zhodnúť sa na intenzite sexu je alfa a omega. Dvaja menej vášniví môžu byť spokojní, aj tí, ktorí miesto večere radšej sexujú. Pre vzťah je však nebezpečné spojiť predstavy, že raz za mesiac stačí s tými, že každý deň raz je málo. Táto nezhoda vie totiž narušiť všetko, o čom ste si vymysleli, že je partnerské porozumenie. Preto sa neoplatí sexuálnu zhodu riešiť ako poslednú, ale na mieste, ktoré sexu v našich životoch patrí. Medzi prvými. Inak bude táto otázka záverečnou bodkou za vzťahom, ktorý sa zdal byť pekný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #milovanie #vášeň #spolunažívanie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...