Atmosféru v rodine určuje postoj nevesty

Za všetkými konečnými rozhodnutiami v súvislosti so stretávaním rodiny, najmä starých rodičov s vnúčatami a vôbec s celým spoločným programom, stojí žena.

04.01.2014 07:00
rodina - nevesta verzus svokra - ideálne vzťahy Foto:
Ideálne vzťahy síce sú, ale veľa ich nie je. Také, kde si všetky povahy navzájom rozumejú a vždy spolu ladia – to je priam unikát.
debata

Tá to usmerňuje a závisí od jej povahy, vzťahu s partnerom a jeho rodičmi, nakoľko bude situácia priaznivá, alebo neznesiteľná.

Jasno a slnečno

Príjemné ovzdušie je vtedy, keď žena ctí a miluje svojho muža, pričom jej to výrazne pomáha byť aj vľúdnou nevestou. Privrie oči tam, kde to prospieva situácii, snaží sa o čo najnormálnejšie vzťahy, vie, že to má význam. Chce to aj dar ústretovej povahy, veľa empatie a nadhľadu. Príbuzní sú rôzni a práve milá a ľudská žena môže „vyfasovať“ poriadne kontroverznú svokru. Tu sa ukáže jej umenie vychádzať s ľuďmi, ako i schopnosť tmeliť tam, kde to dobre nesedí.

Polooblačno, hmlisto

Ideálne vzťahy síce sú, ale veľa ich nie je. Také, kde si všetky povahy navzájom rozumejú a vždy spolu ladia – to je priam unikát. Väčšinou s niečím zápasíme, niečo nám na partnerovej rodine vadí viac, niečo menej. Máme tiež svoje muchy a keď nie je snaha krotiť ich, sem-tam ustúpiť, menej pretláčať osobné záujmy a viac sa usilovať spájať ich, je v povetrí nepríjemná atmosféra. Môže byť taká nijaká, držať sa dlhodobo v istých medziach, fungujú tu aké-také pravidlá, ale vzťahy sú akési vlažné, čisto zdvorilostné, s napätím – kedy, kde, čo vybuchne.

Prehánky, búrky

Keď sa stretnú večne zamračené povahy, kde to každú chvíľu hrmí, občas sa strhne aj poriadna blýskavica – nič veselé pre rodinu. Tu pomáha hromozvod – vyrovnaný človek, ktorý sa pri šťastí objaví aj v takejto zmesi ľudí. Nie je dobré sa však spoliehať na to, že to niekto iný všetko upokojí. Trošku brzdiť emócie by mal aj najväčší cholerik, ale ak je v koži ženy, ktorá si nesie do manželstva množstvo nevyriešených problémov, komplexov a sklamaní z minulosti – je to naozaj problém. Ťažko sa z toho dostane a niekedy ostáva pre okolie iba bolestivo sa s tým zmieriť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problémy #rodina #vzťahy #nevesta #stretávanie sa

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...