Vianoce bez neho? Nič príjemné, ale dajú sa prežiť!

Po dlhom čase ste na Vianoce single a do očí sa vám tlačia slzy. Nebojte sa, aj to sa dá prežiť.

20.12.2013 13:00
vianoce, samota, žena Foto:
Aj vám sa tlačia pri pohľade na vianočný stromček slzy do očí?
debata

Nie je to nič príjemné. Rozišli ste sa pred pár mesiacmi a zatiaľ, čo on si už užíva po boku novej parnerky, vy ste single, smutná, naštvaná a stále mysliaca na svojho ex. A čo je najhoršie, po niekoľkých rokoch vás čakajú Vianoce bez neho. Ako ich prežiť?

Bude to kruté… Bez prikrášľovania či zbytočného utešovania sa pripravte, že slzy sa vám potisnú do očí už aj v potravinách, keď budete vyberať dobroty na stôl. Lebo tie jeho obľúbené mu už kupuje ktosi iný. S nákupnými taškami vás nikto nebude čakať pred potravinami aby vám s nimi pomohol do auta a pri vybaľovaní nákupu sa nedozviete, že ešte sa treba vrátiť pre to či ono… Nebudete sa mať s kým pobaviť na „vkusne“ zabalenom vianočnom pečive či zvláštnych veršoch na balení vianočných salóniek. O iných iba vašich maličkostiach ani nehovoriac…

Na druhej strane, aj so stiahnutým hrdlom si treba povedať, že v živote sa stávajú aj horšie veci. Ok, nie sú to sviatky vašich snov, ale prežijete. Pretože nie ste na svete sama.

Skvelou alternatívou sú samozrejme rodičia, u ktorých ste možno posledné roky trávili s partnerom až prvý či druhý deň po Vianociach. Tak sa teraz vyberiete na Vianoce k nim, strávite ich zdobením stromčeka, pečením s mamou či umývaním okien. Všetky činnosti sú skvelé, keď vám pomôžu zabudnúť na fakt, že ste single. A rodičia vám sviatky určite spríjemnia tak, ako len budú môcť.

Ešte lepšou alternatívou sú Vianoce v kruhu priateľov kdesi na horách, zábava, lyžovačka, pohoda a zopár nových tvárí. To sa na smútok pod vianočným stromčekom zabúda o čosi ľahšie. Áno, aj tu zrejme budú zaľúbené páry, kotré vám veľmi realisticky pripomenú, že sa nemáte s kým pod stromčekom ani pobozkať, ale čo už… Nie všetci sú zadaní a nie všetci potrebujú ukazovať svoju lásku ostatným na každom kroku.

Ak máte single kamarátku, ktorá je za každú „srandu“ a takisto má možno chuť prežiť Vianoce tento rok inak a peňaženka vám to takisto dovolí, neváhajte! Vianoce v exotike majú určite svoje čaro a na pláži pri pohári vychladeného mojita sa na minuloročné Vianoce s vaším drahým zabúda o čosi ľahšie. Urobíte si poriadku babskú jazdu, na týždeň či dva zabudnete na všetko, čo vás doma ťaží a vaše srdce určite pookreje. Nezabúdajte, že žiaden rozchod nebolí večne. A hoci Vianoce, ktoré zrazu máte stráviť bez neho aj zabolia, o rok už môže byť všetko inak. O to viac sa z nich budete tešiť…

debata chyba
Viac na túto tému: #single #Vianoce

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...