Ste tak veľmi rozdielni? Čo s tým?

Ste ako voda a oheň? Tak to využite v prospech vášho vzťahu.

18.12.2013 16:00
nezhody, kríza Foto:
Hľadajte spoločnú reč a nie to, čo vás rozdeľuje.
debata

Áno, každý pár si z času na čas ide poriadne na nervy. Ste rozdielni, možno viac, než ste tušili a to môže spôsobovať problémy. Ale na druhej strane, je tu možnosť, že práve rozdiely môžu byť istou výhodou vo vašom vzťahu. Stačí, aby ste s nimi nebojovali, ale využili ich v prospech vašej lásky. Ako?

Viac zdvorilosti a menej útočnosti

Máte na niektoré veci rozdielne pohľady. Ale snažte sa ich vždy riešiť v čase, kedy máte obaja náladu a priestor na dlhšiu diskusiu. Inak nejde o rozhovor ale rýchlu hádku, keďže ani jeden nechce pripustiť názor toho druhého. A pritom by stačilo, keby ste ste boli k názorom druhého viac tolerantní, menej výbušní a vždy sa snažili hľadať prienik. Vypočujte sa navzájom a skúste sa dohodnúť na kompromisoch. Možno vás celkom iný pohľad na problém dokonca obohatí. Len si ho treba zdvorilo vypočuť a porozmýšľať.

Nekonkurujte si

Ak nepracujete v úplne rovnakých oblastiach, vaša rozdielnosť je veľkou výhodou. Nesnažte sa partnerovi dokazovať, v čom ste lepší, čo všetko dokážete a on nie. Obaja súperte skôr so svojimi vlastnými limitami a tie sa snažte prekračovať tak, ako sa len dá. A v tom môže byť sila vášho vzťahu. Nesúperíte, ale navzájom sa podporujete. A to je predsa super, ak máte po boku niekoho, kto vám nezávidí, ale sa úprimne teší z vašich úspechov.

Aj chyby môžu pomôcť

Na chyby či neúspechy sa takisto pozeráte obaja inak. To, čo vy považujete za tragédiu, môže vášmu partnerovi pripadať ako banalita. A dá vám to najavo. Vysvetlí vám, prečo sa nad niečím takým netreba trápiť, pozriete sa na to jeho očami a životná udalosť sa vám už nemusí zdať byť taká tragická. Áno, zväčša sú to ženy, ktoré preháňajú a vŕtajú sa v problémoch, ktoré sa dajú vyriešiť za pár minút. Ak máte po boku muža, ktorý sa aj na chyby či problémy pozerá oveľa triezvejšie ako vy, máte predsa vyhrané. Viete si predstaviť, že by ste boli obaja úplne rovnakí a spoločne sa donekonečna utápali v problémoch?

Zaujímavejší spoločenský život

Jeden z vás je viac do sveta ako druhý? Ani to nemusí byť problém. Ak dokážete tráviť čas spoločne, tak si predsa môžete dopriať aj nejaký ten čas mimo vzťahu. Nechce sa vám na hlučnú párty? Tak nech váš drahý ide s kamarátom. A vy si urobíte program podľa vlastného gusta – divadlo, posilňovňa – čokoľvek, čo vás napĺňa. A z času na čas sa na akcie môžete vybrať spolu. Ak to nie je pravidelná záležitosť, môže to váš život dokonca obohatiť. Len platí zásada – nikdy toho druhého do vašich aktivít nenúťte. To rozhodnutie nechajte na ňom, inak by sa mohol cítiť na akejkoľvek akcii cudzo a nepríjemne.

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #rozdielnosť pováh #partnerstvo

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...