Dôvody, prečo sa stále nedokážete odpútať od vášho ex

Čas po rozchode nie je príjemný. Ale vás doslova ničí. V čom je problém?

15.12.2013 10:00
žena, smútok Foto:
Stále máte v hlave expartnera?
debata

Stále ste nedostali odpovede

Hoci vám dal košom, zmohol sa len na strohé vysvetlenie „milujem inú“ či „chcem zmenu“. A to je na ukončenie vzťahu naozaj málo. Čím menej viete, tým viac ste posadnutá hľadaním odpovedí. Je to prirodzené, že po niekoľkoročnom vzťahu nedokážete nad všetkým len tak mávnuť rukou a ísť ďalej. Ale ak vám on nebude chcieť na nič odpovedať, musíte sa posunúť ďalej sama. Nič iné robiť nemôžete.

Ste naňho stále nahnevaná

Pocit smútku vystriedal pocit hnevu. Stále máte v hlave krivdu a bezmocnosť a práve to vo vás vyvoláva záchvaty zlosti. Zmieta vami nenávisť za to, čo vám urobil a želáte si, aby trpel rovnako ako vy. Nebojte sa. Aj tieto pocity sa časom stratia. Plytváte zbytočnou energiou pre čosi, čo sa už nedá zmeniť. Rozpad vzťahu už neovplyvníte, snažte sa pozerať dopredu a myslite na veci, ktoré vás ešte stretnú.

Vaše ego je na bode nula

Keď ste boli s ním, vaše šťastie bolo dokonalé. Sebavedomá, usmiata žena, pre ktorú neexistovali problémy. Mali ste pocit, že vo dvojici všetko zvládnete a fakt, že ste milovaná, vám dodávalo silu. A zrazu je to preč. Človek, ktorému ste najviac verili vás zradil, opustil, vymenil. Jeho láskou ste si boli stopercentne istá a zrazu je fuč. Ste opustená, sama, nemilovaná. Bez muža, bez opory. Pozbierajte sa! Ste predsa samostatná bytosť, ktorá dokáže existovať aj bez partnera. A práve takýto život vás naučí, že dokážete veci, o ktorých ste predtým ani len netušili.

Neviete prehrávať

Nedokážete pochopiť, že ktosi opustil práve vás… Veď ste nerobili žiadne chyby, boli ste skvelí pár, vy ste boli chápavá a ústretová partnerka. A predsa ste ho stratili. Nepáči sa vám to, lebo ste si to nezaslúžili. Pocit prehry vôbec nie je príjemný a dokáže človeka zožierať poriadne dlho. Ale uvedomte si, že k životu patrí. Nie stále sa darí, nie vždy ide život na sto percent. Preneste sa cez pocity prehry a budete sa na váš rozchod pozerať o čosi realistickejšie.

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #expartner #zlosť

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...