Diagnóza: Starý mládenec

Stretli ste muža, zaľúbili ste sa doňho a začali prvé problémiky. Najskôr ste nevedeli, z čoho pramenia, až neskôr...

09.12.2013 12:00
single man, starý mládenec Foto:
Diagnóza starý mládenec je "liečiteľná".
debata

Samozrejme, že lepšie je isté veci si vymyslieť. A ak váš muž mal pred vami len samé krátke flirty a najdlhší vzťah dvojmesačný, asi sa mu táto pravda bude ťažšie drať z úst. Bezpečnejšie preňho bude, ak si vymyslí niečo neutrálne. Napríklad: Mal som vzťah pred rokom, dvojročný. Ale skončilo to, nechcem o tom hovoriť. Priznajte si na rovinu: Ani vám sa asi pred ním nechce rozbaľovať svoju minulosť, zvlášť, ak nebola ružová. Aby ste sa nezhodili, aby vás nespochybňoval. Tiež si čo-to vymyslíte, alebo aspoň „vyzdobíte“ realitu, ktorú si už vlastne ani nepamätáte.

Až podľa jeho správania si vydedukujete, že asi to s jeho vzťahmi nebolo také ideálne, ako to opisuje. Druhá možnosť je, že má problém s vami. Máloktorý muž je pripravený na „dlhé diskusie“ a nadšený, keď sa ide niečo „riešiť“. Preto ste viackrát odložili debatu na túto tému a isté veci si len domýšľali alebo cítili. Tušíte však, že máte do činenia so „starým mládencom“. Diagnóza je to dosť ťažká. Ak si totiž muž stihol zvyknúť na isté pohodlie, ktorého sa nemieni vzdať, nastáva pre vás ťažká funkcia. Aj zraňujúca. Pripravte sa na ňu.

Namiesto toho, aby ste ostali v „domýšľaní“, mali by ste túto tému otvoriť. Opýtajte sa ho na rovinu, či s vami chce byť, či to s vami myslí vážne. K príznakom tzv. starého mládenca patrí aj ten, že sa mu veľmi nechce von. Dlho nikoho nemal a bol zvyknutý len s chalanmi na pivko, občas do fitka, v lete na dovolenku. Zrazu ste mu skočili do života a poriadne ho rozvrátili. Ak ho skutočne chcete a on potvrdí, že si vás váži tiež, mali by ste uvažovať, ako tomu pomôcť.

Rozdiel je medzi dvoma typmi starých mládencov. Oba si už na svoju „diagnózu“ zvykli. Priali si zmenu, no keď prišla, zrazu ju nevedeli prijať. Budete ten šťastnejší typ, ak sa vám váš partner prizná, že by potreboval pomoc. Vtedy pochopíte, že budete ženou, ktorá pre vzťah veľa obetuje. Iné to však bude v prípade, ak sa budete snažiť, no márne. Tak či tak budete cítiť, že váš vzťah sa porúti do záhuby okamžite, len čo ho „pustíte z rúk“. Pretože pohodlie starému mládencovi bude pohodlnejšie ako boj, o ktorom vlastne nič nevie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single #starý mládenec #komplikovaný vzťah

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...