Čo chlapovi odpustiť a čo radšej nie?

Váhate, či prehltnúť hrču v hrdle s hriechmi vášho miláčika, alebo spáliť mosty?

03.12.2013 08:30
láska, vzťah, hádka, problém, násilie Foto:
Ak konflikt nie je to len o hádke, utekajte kade ľahšie.
debata

Hovorí sa, že každý si zaslúži druhú šancu, ale niekedy sa jednoducho príliš neoplatí skákať do opakovania. Nad čo sa teda povzniesť s prižmúrenými (hoci vlhkými) očami a nad čím spraviť definitívne rozhrešenie?

Nevera

Je taký silný fenomén, že sa nenájde na svete človek, ktorý by sa s ňou nestretol – či už sám, alebo prostredníctvom blízkych. Ženy sa dušujú, že partnerovi pokĺznutie neodpustia do konca života. Realita? Až 50% žien odpúšťa partnerovi a ďalších 30% nezabudne, ale s partnerom ostáva. Iba neskúsených 20% žien si balí kufre po prvom odhalení, že partner im dal prednosť pred inou. Podľa sexuológov nie je dôvod hádzať flintu do žita. U väčšiny mužov je totiž nevera len dlhodobý dôsledok neuhasených túžob. Sadnite si s partnerom za jeden stôl, vyložte karty a v prípade, že si viete vyjsť v ústrety, zabudnite na príkoria. Ak nie, je čas, aby sa vaše cesty rozišli, pretože podvádzanie neprestane.

Násilie

Paradoxy vo vzťahoch sú azda ešte výraznejšie ako vo fyzike. Muži, ktorým občas rozkáže penis skúsiť zakázané, sú častejšie pranierovaní ako muži, ktorí svojim partnerkám telesne ublížia. Má partner vzťah k násiliu? Nie je to len o hádke, ale aj o rozbíjaní, alebo nebodaj zahnaní sa smerom k vám? Neprižmúrte oči a utekajte kade ľahšie. Tá fáma, že manželstvo, roky a láska niečo zmenia, nikomu nefunguje. Prichádza prax, ktorá však funguje ako hodinky, že vekom sa všetko len zhorší.

Neporiadok

Zakladať si spoločnú domácnosť s chlapom nie je jednoduchá záležitosť. V nej sa prejaví omnoho viac nedostatkov ako počas chodenia na rande. Odkladanie papierikov všade naokolo. Naopak, neodkladanie si po sebe vecí, to sú také chuťovky života s mužmi. Robiť z komára somára? V tomto prípade platí, že všetci chlapi sú rovnakí, takže zámenou dostanete len rozmiestnenie na iných miestach. Preto je lepšie privrieť oči ako kvôli „maličkostiam“ robiť dusno.

Zaneprázdnenosť

Má čas na prácu, na známych, na svoje koníčky, ale vám povie, že si musí ísť oddýchnuť? Pre niektoré neodpustiteľné, pre iné možnosť, ako si užiť samotu, vlastné túžby. Mužovi pokojne odpustia, keď na ne nemá čas. Uvoľnene si vydýchnite a venujte sa sebe, veď on príde. Čím viac scén a hádok, tým menej dôvodov bude mať nezabúdať…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hádka #nevera #násilie #neporiadok #tolerancia

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...