Je sex skutočne iba o orgazme?

Máme ho pred očami od momentu, keď sa nám s partnerom stretnú pery.

01.12.2013 17:00
orgazmus, sex, vyvrcholenie, láska Foto:
Niekedy sa oplatí zrieknuť pocitu vyvrcholenia cielene. Mnoho dvojíc objavilo, čo to s ich sexuálnym životom spraví, ak sa dostanú obaja na hranu vyvrcholenia, ale ani o milimeter ďalej.
debata

Čítame, ako orgazmus vylepšiť, dosiahnuť rýchlejšie, intenzívnejšie, ale možno zabúdame, že milovanie nie je iba pár sekúnd slastných kŕčov.

Vnímanie nahoty

Prežite ju. Nemalo by to byť iba o tom, že sa vyzlečiete a rýchlo vkĺznete pod perinu aj do seba. Vnímajte partnerskú nahotu. Načo je to dobré? Konečne sa môžete zbaviť predsudkov o vlastnej nedokonalosti. Mnoho žien potvrdilo, že práve počas milovania s partnerom, ktorý ich očividne hltal pohľadom, pochovali svoje negatívne pocity samej k sebe.

Vnímajte sexualitu celým telom. Pretože čo sa vám môže zdať nedokonalé sa pre partnera môže stať ľahko fetišom, či tým, prečo vás miluje. Omnoho viac priestoru dajte obdivu vlastných tiel. Oplatí sa to aj preto, že uvoľnená dosiahnete aj samotný orgazmus ľahšie.

Hra pre dospelých

Nemal by to byť maratón, v ktorom spotení preletíme cieľovou páskou. Muži aj ženy sa priznali, že orgazmus predstierali, aby aspoň fiktívne odpískali celé milovanie. Nenechajte sa strhnúť hlavným prúdom. Milovanie, to je ako cesta, ak sa vám páči, nie je vôbec dôležité, kam sa dostanete. Milovanie, objímanie a pohlavné splynutie medzi dvoma ľuďmi intenzívne prehlbuje pocit spolupatričnosti.

Odborníci na sex vyskúmali, že muži, ktorí sa milovali s viacerými ženami, začali mať bližšie k tej, s ktorou mali častejšie intímne spojenie. V mnohých prípadoch tak dokázali uprednostniť milenku pred manželkou v prípade, že ich prijala do svojho náručia nahých častejšie. O orgazme sa pritom vôbec nezmienili. Veď ten im vie prihrať celkom zodpovedne aj ich pravá ruka. Milovanie a intenzívny zážitok zdieľania pocitov vytvára harmonický vzťah. Preto je viac ako pravidlo, že ak vo vzťahu kríva nielen kvalita, ale aj kvantita sexuálnej aktivity, je to partnerstvo odsúdené už vopred ku krachu.

Zintenzívnenie pocitov

Niekedy sa oplatí zrieknuť pocitu vyvrcholenia cielene. Mnoho dvojíc objavilo, čo to s ich sexuálnym životom spraví, ak sa dostanú obaja na hranu vyvrcholenia, ale ani o milimeter ďalej. Ten pocit, po ktorom tak bažíme nechajú rozplynúť vo vzájomnom objatí, dotykoch a nehe. Cielene neuspokojená túžba sa stáva prísľubom, že ďalšie milovanie či už v ten istý deň, alebo nabudúce, zintenzívni prichádzajúce vyvrcholenie niekoľkonásobne.

Milovanie nemusí byť vždy len o vyvrcholení, ale aj o príprave naň. Mimochodom všetky hormonálne benefity od šťastia až po radosť sa do vášho tela vyplavia aj bez záverečnej kapitoly. Milovanie by sme skrátka nemali koncentrovať do okamihu jediného výbuchu. O to bude krajšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #milovanie #orgazmus

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...