Nenechajte žiarlivosť, aby vás obrala o vzťah

Výstupy, hádky či večná kontrola? Ktorého muža by to bavilo?

25.11.2013 12:00
žiarlivosť, kontrola Foto:
A nedáte si s večným kontrolovaním partnera konečne pokoj?
debata

Trocha žiarlivosti k zdravému vzťahu patrí a zrejme ju z času na čas prežíva každá žena. No len čo vás žiarlivosť začne doslova ničiť a prenasledovať na každom kroku, znamená to pohromu. Nielen pre vás, ale aj pre váš vzťah. Pretože dokáže zničiť všetko, čo ste dlhodobo budovali. Ako si s ňou poradiť?

Neduste to v sebe

Začiatky žiarlivosti ešte nemusia mať fatálne následky. I keď žiarlivosť sa už prediera do vášho života na popredné miesto, ešte stále je čas ju dostať pod kontrolu. Len sa nemôžete vnútorne zožierať a trpieť. Musíte si s partnerom veci okolo nej vysvetliť. Povedať na rovinu. Pozor! Niekedy je vaša žiarlivosť opodstatnená, vnútorný hlas vám jednoducho napovedá, že vo vašom vzťahu nie je všetko v poriadku. A ak s vašimi pocitmi vyrukujete von, možno sa dozviete veci, ktoré vás nepotešia. Ale aj tie sa dajú riešť. Takže prvým krokom je rozhodne úprimný rozhovor.

Ste na ťahu

Ak vás partner uistí, že z jeho strany je všetko v poriadku a vy ste jedinou ženou v jeho živote, je čas urobiť rázny krok. Sama v sebe si musíte usporiadať nejasnosti z jeho alebo vašej minulosti či prítomnosti, ktoré vám nedajú spávať. Možno je vaša žiarlivosť len pozostatok z predošlého vzťahu, ktorý bol poznačený partnerovou neverou. Ale teraz žijete už nový vzťah a po boku máte partnera, ktorý vás uisťuje o nehynúcej láske. Takže chyba bude zrejme vo vás. A vôbec nie je na škodu v takýchto okamihoch vyhľadať pomoc psychológa. Ak vás totiž niečo duševne ničí, ale na druhej strane nie je k tomu žiaden dôvod, treba na sebe pracovať. Ak to nedokážete sama, zaklopte na dvere psychológa. Skôr, než vám vaše správanie a výstupy rozbijú vzťah.

Nefabulujte a nekontrolujte ho

Ak sa už rozhodnete, že na sebe budete pracovať, držte sa svojho plánu. Nevymýšľajte si zbytočné zámienky, nehľadajte dôvody, nekontrolujte ho a nevypočúvajte. A nech je to pre vás akokoľvek náročné, musíte sa ovládať. A stále si opakujte, že nemáte dôvod na žiarlivosť. Nájdite si program, vyrazte si s kamarátkami alebo športujte, jednoducho, ak nie ste s ním, vyplňte si program dostatočne zaujímavo, aby ste neustále neviseli na telefóne a nečakali, kedy sa vám partner konečne ozve. Myslite na to, že on nie je dieťa, ktoré môžete neustále usmerňovať. Je to dospelý chlap, zodpovedný a plne si uvedomujúci, že žije vo vzťahu s vami.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #žiarlivosť

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...