Aj váš príbeh má viac verzií? Kto vlastne ste?

Niečo niekde prikreslíme, inde zasa zatajíme a ľudia si o nás poskladajú profil podľa toho, ako sa prezentujeme.

17.11.2013 17:00
žena, portrét, emócie, sebavedomie Foto:
Zachovávajte si určitú rovnováhu medzi horšími a lepšími dňami.
debata

Ak chceme mať čo najúprimnejšie vzťahy a čerpať z nich energiu i životné múdrosti, neskrývajme svoje skutočné JA.

Bojíme sa s farbou von

Nechce sa nám priznať neúspech, či zlé citové rozpoloženie a v krízových situáciách potom márne hľadáme pochopenie a pomoc. Neraz je nutné obrátiť sa aj na odborníkov, i keď sa tomu dá predísť. Stačilo by viac dôvery voči blízkym osobám, vedieť sa otvoriť a hovoriť o tom, čo sa v nás deje. Výmena skúseností a názorov je výborná terapia a môže pomôcť obom stranám.

Dôvera za dôveru

Verte tomu, že ak sa otvoríte vy, alebo ukážete svoju empatiu, dozviete sa veľa o tom druhom. Možno je v horšom probléme než vy, ale musíme zvládať aj nepríjemné situácie a zvraty. Každý to nejako rieši, niečomu verí, alebo veľa číta, mnohí sa i vzdelávajú v tejto oblasti. Hlavné je chcieť porozumieť svojim pocitom a stavom, aby sme sa nezbláznili z toho, čo všetko život prinesie.

Zdravie ducha nadovšetko

Psychické zdravie by sme nemali podceňovať a ak sa bránime vedomostiam o týchto záležitostiach, mali by sme vedieť aspoň dostatočne ventilovať. Stretávať sa s kamarátmi a prekonávať strach, že nezvládneme spoločenské posedenie, ale naopak ukázať aj bôľ a nechať iných, aby ponúkli svoj recept na zvládnutie ťažkej situácie. Rozprávajte sa, hľadajte informácie, buďte veľa na čerstvom vzduchu, majte koníčky. Iba tak zachováte určitú rovnováhu medzi horšími a lepšími dňami a určite sa vám bude ľahšie dýchať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #Dôvera #sebavedomie #sebadôvera

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...