Prečo váš drahý stále myslí na expartnerku?

Bývalú partnerku z jeho života nevymažete ako mávnutím čarovného prútika, chce to čas.

18.11.2013 15:40
muž, posteľ, spomienky Foto:
Aj vášho partnera trápia výčitky?
debata

Ste spolu už niekoľko mesiacov, ale stále vás zožiera neblahý pocit, že jeho srdce nepatrí výlučne vám. Že v ňom stále nosí aj svoju bývalú, s ktorou sa, paradoxne, rozišiel kvôli vám. Kedy chlap nedokáže celkom prestať myslieť na svoju ex? Je to aj váš prípad?

Prvé mesiace s ním boli nádherné. On konečne opustil svoju partnerku a mohli ste začať žiť spolu. Obaja ste o tom snívali a vy ste počítali dni, kým konečne vyjde s pravdou von a definitívne zatvorí za svojím predošlým vzťahom dvere. Stalo sa. No čo spočiatku vzeralo ako dokonalá idylka, je zrazu vzťah plný rozporov. Úžasná zamilovanosť je fuč a on zrejme zisťuje, že urobil unáhlený krok. Je často duchom neprítomný, vyhýba sa vám, akosi pričasto sa hádate… On prichádza na to, že skočil rovnými nohami do čohosi, čo vlastne ani nepoznal. A začína porovnávať. Možno zvažuje návrat k bývalej a pomaly vás na to pripravuje. Urobil chyby a všetko ľutuje. Vy môžete oňho ešte zabojovať, alebo ho rezignovane pustiť tam, kam ho ťahá jeho srdce.

Ďalší prípad pre vás nedopadne tak zle ako predošlý, ale príjemný nie je takisto. Sú citliví muži, ktorí sa dlho nevedia preniesť cez fakt, že niekomu v živote veľmi ublížili. A hoci svoju bývalú partnerku už prestali milovať a vy ste zaujali jej miesto, zožiera ich pocit viny. Snažia sa so svojou ex nadviazať kontakt, podávajú jej pomocnú ruku, sú jednoducho neustále k dispozícii. A hoci z ich strany už nejde o lásku ani nostalgiu, pre vás ako novú partnerku to príjemné rozhodne nie je. Pozor! Jeho pocit viny môže expartnerka nepekne zneužiť. Môže ho neustále o čosi žiadať, stále mu vyhadzovať na oči, ako jej ublížil. A vy budete mať po boku vystresovaného a užialeného chlapa, ktorý vám po čase začne liezť na nervy. Bohužiaľ, zrejme s tým nič neurobíte dovtedy, kým si on sám v sebe nevyrieši pocit viny. Kým nenadobudne presvedčenie, že všetko je v poriadku a že aj rozchody, hoci nepríjemné, k životu patria. A obe strany sa s nimi musia len vysporiadať, nič iné im totiž nezostáva.

Do spomienok na bývalú partnerku môžu muža tlačit aj priatelia či rodina. Je celkom prirodzené, že vy, ako nová partnerka, máte o čosi ťažšiu pozíciu v prípade, ak ste ich vzťah zámerne rozbili a ona sa mohla pýšiť prívlastkom „obľúbená“. Zrazu zo života jeho rodiny či priateĺov zmizla. Otázky či výčitky určite z úst jeho blízkych odzneli. A on, hoci má v sebe isté záležitosti vyriešené, sa presa len nevyhne spomienkam. Najmä pri udalostiach, ktoré natrvalo patrili do ich života. Nedá sa nič robiť, musíte pracovať na tom, aby ste zaujali miesto v živote jeho priateľov a rodiny. Musíte si ich získať na svoju stranu a tak mu nedávať podnety na to, aby neustále myslel na bývalú partnerku.

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #spomienky #ex

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...