Nový partner a komunikácia s ním v pretechnizovanej dobe?

Rodiaci sa vzťah potrebuje komunikáciu zoči-voči.

17.11.2013 14:00
žena, mobil, láska Foto:
Myslite na živú komunikáciu, vykašlite sa na sms-ky.
debata

Prekonajte sa

Veľa ľudí sa už ostýcha nahlas hovoriť o svojich citoch či túžbach. Je jednoduchšie napísať pekný mejl či zaľúbenú sms-ku, ako sa človeku pozerať do očí a o svojich citoch hovoriť. Vážny vzťah sa však bez takýchto vecí nezaobíte. Ak máte problém o svojich citoch hovoriť nahlas, musíte sa to s partnerom postupne učiť. Môžete na to ísť pomaly, ale rozhovorom sa nevyhýbajte. Pripravte si vhodnú pôdu a napríklad z víkenodvých či večerných rozhovorov si spravte malý rituál. A ten sa snažte dodržiavať.

Trénujte na starých priateľoch

Pred kamarátkou, s ktorou sa poznáte od základnej školy, sa zrejme nemáte problém citovo otvoriť. Nebojte sa, aj s novým mužom to časom pôjde. Použite podobnú stratégiu ako pri kamarátke. Je dôležité, aby ste cítili dôveru a jeho blízkosť, podporu a pochopenie. Ale počítajte s tým, že to všetko budete musieť budovať postupne a pomaly. „Obkukajte“, ako to funguje medzi vami a vašou kamarátkou a na podobnú uvoľnenú vlnu sa snažte naladiť aj s vaším partnerom.

Odložte všetky vymoženosti

Jasné, že sem-tam sa v komunikácii s novým partnerom bez mobilu či mejlu nezaobídete a je to úplne v poriadku. Ale s ich používaním to nepreháňajte. Len si ich prostredníctvom dohodnite stretnutie a zvyšok už riešte zoči-voči. Veľa začínajúcich párov si dojmy a pocity vymieňa cez dlhé mejly, čo môže ich vzťahu uškodiť. Ak nadíde čas a vy napokon budete spolu žiť, komunikácia bude viaznuť. Bude vám trápne čosi sa opýtať, voľačo žiadať a podobne… Myslite na to už v začiatkoch vzťahu.

Nezabudnite, že ste reálni ľudia

Sociálne siete ponúkajú mnoho možností komunikácie a priateľstva, na druhej strane ochudobňujú ľudí o aktívne vyhľadávanie „skutočných“ priateľov či vzťahov. Aké zložité je niekoho požiadať o priateľstvo v reálnom živote? Či budovať si vzťah? Nestačí sa na pár minút denne „zapnúť“. Vzťahu sa musíte venovať oveľa intenzívnejšie. A vzťah je nielen o príjemných a krásnych zážitkoch, niekedy príde čas aj na trápenia či problémy. Život ani rodiaci sa vzťah si neuľahčíte tým, že sa budete chrániť pred nepríjemnosťami. Preto komunikujte úprimne od začiatku, všetko sa vám vráti v podobe dôvery partnera.

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #láska #sms-ky #mejl

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...