Základná liečba zlomeného srdca

Spálená láska a zlomené srdce je oficiálna diagnóza. Treba ju liečiť, nie sa iba tváriť, že sa prakticky nič nestalo, keď z nášho života niekto odišiel do nenávratna.

16.11.2013 08:00
počúvať hudbu, relax, oddych Foto:
Veselšie rytmy vedia nahradiť aj chýbajúce emócie.
debata

Navyše štýlom slona v porceláne. Najlepšie je k zlomenému srdcu sa vôbec nedopracovať, ale keď v hrudi bolí, bodá a láme pokazená láska, je dobré riadiť sa radami lekárov, ktorí vedia, ako zaceliť jazvy na duši.

Zlikvidované srdce či mozog?

Bolí nás na hrudi a hoci hlava radí, že neodišiel zo života ani prvý ani posledný, nie je to také ľahké pochopiť, hoci argumenty znejú jasne. Raj Joshi tvrdí, že partnera máme nielen v posteli, ale je súčasťou lymbického systému a náhla strata jednoducho odmieta pripustiť, že sa niečo deje. Nedostatok endorfínov a pocitu blízkosti nás preto vháňa stále hlbšie a hlbšie do depresie a smútku, čomu sa hovorí zlomené srdce, no s ním ako vidieť nemá skoncovaná láska nič spoločné.

Hovorte s priateľmi

Ale žiadne uplakané telefonáty. Práve naopak, začnite s nimi družný život. Vtedy, keď bola len partia a neplietla ju láska. Potrebujete človeka, ktorý mozgu chýba, dodať v podobe náhrady. Preto sa hovorí, že v núdzi a pri zlomenom srdci poznáš priateľa.

Zvýšte aktivitu

Kúpte si permanentku do fitka, začnite behať, navštevujte nový šport. Pri športe a cvičení sa totiž vyplavujú endorfíty až nápadne podobné tým, ktoré zažívate pri zamilovaní. Nikde nie je napísané, že práve na novom mieste nestretnete okrem endorfínov aj novú lásku.

Pomôžte si hudbou

Hudba vás vie dostať do úplne iného emočného stavu, radí Joshi. Samozrejme, že si nedáte do uší „žily režúcu“ romantiku, ale skorej veselšie rytmy. Tie vedia nielen roztriasť zadočkom, ale nahradiť aj chýbajúce emócie.

Usmievajte sa

Možno vám je do plaču, ale zdvihnite kútiky úst dohora. Joshi hovorí, že toto funguje. Váš mozog je zmätený tým, že sa niečo stalo s jeho emóciami, tak ho pobláznite ešte viac. Usmievajte sa a čoskoro zistíte, že sa vám naozaj usmievať aj chce. Pretože nielen psyché ovplyvňuje telo, ale aj telo ovplyvňuje psychickú kondíciu. Takže s úsmevoch do toho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #vzťah #zlomené srdce

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...