Príbeh: Nebolo ľahké odpustiť mu neveru

Iste nebola Timea jediná, ktorú to postretlo. Najprv pocit, že stretla toho pravého. A potom, jedného dňa...

13.11.2013 17:00
nevera, partnerská hádka, partnerská nezhoda Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Podviedol ma,“ hovorí 29-ročná Timea a ešte doteraz sa jej táto veta nevyslovuje ľahko. Ešte aj po rokoch je to ťažké. Nielen vysloviť, zmieriť sa s tým. Čo ak to zopakuje znova? Kde má istotu, že to bola len skúška vzťahu, ich lásky, či je dostatočne silná a prežije akýkoľvek záchvev? Nevedela…

Možno, že by na to neprišla. Jej manžel si nenašiel milenku, s ktorou ju roky alebo mesiace podvádzal. On jedného dňa „iba“ zlyhal. Ale aj to by mohlo prejsť potichu. Lenže on to nevedel. Nezvládol to. Výčitky svedomia boli silnejšie ako on… „Od istého času bol veľmi čudný. Keď som sa dozvedela pravdu, tak som vedela, že od vianočného večierka, ktorý mali v práci. Áno, tam sa to stalo, s kolegyňou, ktorá tam už nepracuje,“ opísala nešťastná Timea.

Jej muž Robo to nevedel maskovať, ani sa k tej situácii postaviť. Dokonca nevedel ani klamať. Tak robil, čo mohol. Začal utekať. „Vymýšľal si rôzne výhovorky, jedno stretnutie, druhé, tretie, zrazu mal aj naponáhlo k svojim rodičom, ktorých inak rok nevidel a bývajú na druhom konci republiky. A ja som s ním nemala ísť. Už vtedy mi tu niečo nehralo. Nespomínam situácie ako sa začal vyhýbať sexu. Veď my sme sa už ani nestretávali. Vedela som, že sa niečo deje.“

Bolo to nepríjemné obdobie a Timeu veľmi bolelo. Nevedela o tom prehovoriť. Dokonca aj keď mu zavolala, aby sa o tom porozprávali cez telefón, tváril sa, že má veľa práce. Potom mu napísala mail. O tom, čo sa stalo, ako to budú riešiť, že je zúfalá a nešťastná. „Ak ťa niečo trápi, napíš mi to, porozprávajme sa o tom, budem ti oporou.“ Potom prišiel domov a so všetkým sa jej priznal.

Timea mala zrazu na výber. Buď sa od neho bez slova odsťahuje, alebo sa to bude snažiť prekonať. On ju, mimochodom, o to prosil. Vybrala si teda druhú možnosť. Jednoduché to však nebolo. „Možno, keby sa on správal, akoby sa nič nestalo – možno by niekto povedal, že je to zbabelé, ale nám by to pomohlo prekonať tú veľkú krízu. Lenže on sa aj naďalej zmietal v hrozných výčitkách. Trochu to bolo sympatické, keby to netrvalo tak dlho,“ usmieva sa už dnes Timea, ktorá bola v konečnom dôsledku rada, že Roba nestratila. A nebolo to len o tom, že „čo by povedali rodičia“.

„Najťažší bol prvý sex po nevere. Predchádzali mu početné pokusy. Vždy, keď sa ma len dotkol, napríklad ma pohladkal po bruchu, predstavovala som si, čo asi robil s ňou. A on to prežíval podobne. Mal výčitky svedomia, že sa po mne dotkol niekoho, kto mu nepatril.“ O tom, že to celé musia jednoducho hodiť za hlavu, ich presvedčil sex, po ktorom Timea „zázračne“ otehotnela. Zaujímavé – dovtedy to asi tri roky nešlo. „Tú krízu vystriedala veľká radosť mať potomka. Uvedomovali sme si aj zodpovednosť, preto odišli všetky smútky a krízy bokom,“ skonštatovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #príbeh #nevera

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...