Test: Baví vás vytáčať partnera?

Sú ohnivé typy, ktoré konflikty vo vzťahu jednoducho potrebujú. Bez nich by to zrejme nebolo ono. Patríte k nim?

13.11.2013 15:40
problém vo vzťahu, hádka Foto:
Ilustračné foto.
debata

S partnerom sa už tretíkrát pohádate kvôli tej istej veci. Hoci ste sa už minule dohodli na riešení. Hádka však bude pokračovať…
a) Nie, nebude pokračovať. Hneď, ako si spomeniete, že ste sa na tom už dohadovali, stíchnete, dokonca nemáte problém sa aj ospravedlniť.
b) Áno, viete o tom, že ste sa dohodli na riešení, pamätáte si aj na akom, ale teraz máte jednoducho chuť zmeniť názor.
c) Tvárite sa, že si nepamätáte rozhovor, ktorý medzi vami prebehol, no vám sa jednoducho chce naň nadviazať a ešte trošku partnera ponaťahovať pokračujúcou hádkou.

Svokrovci sa rozhodli, že vás budú každú sobotu navštevovať. Až tak vám neprekážajú, dávajú vám voľnosť. Svokra uvarí obed, svokor číta noviny a je s ním zábava, ale vy…
a) Ste rada, že prídu, dobre sa zabavíte a oddýchnete si. Mohli by chodiť aj častejšie. Každému sa chválite, aké máte ukážkové vzťahy.
b) No, úprimne, nepáči sa vám to. Rada by ste sa v sobotu uvoľnila a chodila po dome v pyžame hoci aj každý deň. S nimi to nejde. Vyrývate do partnera, aby to obmedzil, aspoň na každý druhý víkend…
c) Tak takto ste si svoj vzťah rozhodne nepredstavovali! Musí to skončiť, tešíte sa, že máte tému, kvôli ktorej sa môžete s partnerom hádať. Aby ste nevyšli z cviku…

Váš partner má vynikajúcu kolegyňu, chodí s ňou na obedy, no viete, že s ňou nič nemá. Ste si tým istá. No aj tak…
a) Občas sa na ňu opýtate. Rada by ste ju spoznali. Keď ju má rád on, určite si ju obľúbite aj vy.
b) Nepáči sa vám to. Často sa o tom rozprávate s kamarátkami a uvažujete, ako by ste ju zničili. Partnerovi však nepoviete nič, aby ste sa neukázali ako hysterka a nenaštrbili váš vzťah.
c) Urobíte mu taký výstup, aký ešte nezažil.

Vyhodnotenie

Najviac odpovedí a: Váš partner je vo vašom vzťahu podriadený a vám to tak vyhovuje. Nič lepšie sa vám nemohlo stať.
Najviac odpovedí b: Možno, že tie konflikty, ktorými sa občas zaoberáte, sú pre vás dobré, lebo si udržujete vzťah živý a nehrozí vám v ňom žiadna nuda.
Najviac odpovedí c: Mali by ste sa krotiť. Prehodnoťte niektoré hádky a naučte sa tiež ustupovať. Zamyslite sa nad tým skutočne poriadne. Hádate sa pre dobrú vec, alebo iba „aby sa nepovedalo“?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka vo vzťahu #partnerské problémy

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...